Juraj Hrčka

Juraj Hrčka

Přezdívka: 29. 5. 1980
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herec, dabér, moderátor

Související celebrity

Životopis

Herec Juraj Hrčka se českým divákům představil jako princ v pohádce Sedmero krkavců či ve velkofilmu Želary. Své nejen herecké kvality se rozhodl předvést v dramatu Únos.

Juraj Hrčka je ve své vlasti známým a oceňovaným jak hercem televizním (různé postavy ztvárnil v TV snímcích a v seriálech), filmovým i divadelním, tak moderátorem a dabérem. Třeba v Alici v krajine zázrakov propůjčil hlas kuřeti a zajícovi. V médiích o sobě řekl, že se za mikrofonem cítí jako doma.

Čeští diváci si mohou Juraje Hrčku pamatovat z poetického příběhu o přátelství chlapce a koně Afrodita (1993), kde kromě něj hráli Ondřej Pavelka a Jan Polášek, nebo z výpravného velkofilmu Želary (2003) Ondřeje Trojana a Petra Jarchovského,natočeného podle knihy Květy Legátové, v němž ústřední postavu nedostudované lékařky, která se shodou okolností, a navíc nedobrovolně stane vesničankou, ztvárnila Aňa Geislerová.

JURAJ HRČKA UKÁZAL PENIS

Slovák Juraj Hrčka dostal roli také v koprodukčním válečném dramatu Collete (2013), na jehož scénáři se podílel Arnošt Lustig a v němž se z našich herců objevili Jiří Mádl, Ondřej Vetchý, Michal Dlouhý, Ivan Franěk, Pavel Rímský nebo Barbora Kodetová. Milovníci pohádek jej viděli v roli prince v Českým lvem ověnčeném příběhu Alice Nellis Sedmero krkavců (2015). V něm se na place potkal s kolegy, jako jsou Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký či Václav Neužil. Dalším snímkem, v nemž se Juraj Hrčka rozhodl dokonce zviditelnit nejen své herecké kvality, se stalo slovenské drama Únos. Jednu z ústředních postav v něm ztvárnil herec Maroš Kramár, jehož čeští seriáloví fanoušci znají jako sympatického chirurga z Ordinace v růžové zahradě 2 z produkce TV Nova.

Juraj Hrčka navštěvoval Konzervatórium a vystudoval Vysokú školu múzických umení. V roku 2002 se stal členem Divadla Andreja Bagara v Nitre.

 

Další Herci

zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Anya Chalotra
Anya Chalotra
zobrazit profil Laura Linney
Laura Linney
zobrazit profil Alec Secăreanu
Alec Secăreanu
zobrazit profil Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
zobrazit profil Libuše Havelková
Libuše Havelková