Klára Kolouchová

Datum narození: 6. 9. 1978
Místo narození: Praha
Profese: horolezkyně, manažerka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Horolezkyně a manažerka Klára Kolouchová je první Češkou, které se podařilo zdolat himálajský Mount Everest. O nelehké pouti k vrcholu napsala knihu s názvem Himálajský deník.

Po absolvování klasického gymnázia Klára Kolouchová, rozená Poláčková, vystudovala obchodní management na Anglo-American College v Praze. Výborná angličtina ji nasměrovala na pozici PR managera pro zahraniční firmy. Pak přišel čtyřletý pracovní pobyt v Londýně, kde se ze zaměstnance reklamní agentury dostala na pozici referenta londýnské státní správy. Tehdy začala s tvrdým tréninkem na vysoké hory (posilovna, bazén, běh s batohem plným PET lahví s vodou…).

KLÁRA KOLOUCHOVÁ: STRACH JE DŮLEŽITÝ

První z úctyhodných velikánů Klára Poláčková zdolala roku 2005 – byla to Aconcagua (6959 m n. m.) v Argentině, která je nejvyšší horou nejen Jižní Ameriky, ale zároveň celého zbytku světa mimo Asii. Rok nato pokořila šestou nejvyšší horu zeměkoule, a to Čo Oju (8201 m n. m.) v Himaláji. Roku 2007 se stala první Češkou (narozenou a žijící v ČR), která stanula na vrcholu nejvyšší hory světa, himalájského Mount Everestu (8848 m n. m.). Po návratu napsala knížku s názvem Himálajský deník, kterou doplnila vlastními fotkami z cesty.

V roce 2008 se Kláře Poláčkové narodila dcera Emma a vrátila se do Čech, kde nastoupila do konzultantské firmy McKinsey&Company. K lezení se vrátil roku 2013, kdy pokořila Mount McKinley (6194 m n. m.), nejvyšší horu Severní Ameriky, a kavkazský Elbrus (5642 m n. m.), kde jí dělal parťáka Martin Kolouch. Vzali se ještě týž rok. Syn Cyril se jim narodil 16. května 2014, tedy přesně sedm let poté, co jeho matka zdolala Mount Everest.

V létě 2016 se Klára Kolouchová pokusila pokořit obávanou K2. V cestě však výpravu zastavila lavina.

Koníčky Kláry Kolouchové jsou sporty jako tenis, lyžování a golf; ráda má ale i filmy, balet, operu či dobrou knihu.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Brigitte Macron
Brigitte Macron
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Penn Badgley
Penn Badgley
zobrazit profil Ota Baláž
Ota Baláž
zobrazit profil Václav Postránecký
Václav Postránecký
zobrazit profil Gabriela Kloudová
Gabriela Kloudová
zobrazit profil Helena Čermáková
Helena Čermáková