Marek Němec

Marek Němec

Datum narození: 24. 4. 1981
Místo narození: Cheb
Profese: herec, režisér, pedagog, moderátor
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Marek Němec byl v roce 2011 nominován na Cenu Alfréda Radoka za roli Mesy v inscenaci Polední úděl. Dva roky předtím slavnostní udílení cen moderoval.

Po střední průmyslové škole stavební v rodném Chebu absolvoval Marek Němec katedru činoherního divadla DAMU, kde jej vyučovali pedagogové jako Jana Hlaváčová, Svatopluk Skopal, Petr Kostka a Jan Šťastný.

Poté Marek Němec přijal stálé angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, kde se pustil i do režie (Utrpení mladého Werthera). Od roku 2010 je na volné noze. Kromě Činoherního studia spolupracoval s dalšími scénami, a to s Divadlem v Celetné, Divadlem v Dlouhé a především se studiem Kašpar. Zde jej diváci mohli vidět v představeních Sirotci, Othello, Běsi, Richard III., Mikulášovy patálie, Mikulášovy prázdniny či Krása a půvab perverzit. Roku 2011 byl nominován na Cenu Alfréda Radoka za roli Mesy v inscenaci Polední úděl v režii Hany Burešové.

MAREK NĚMEC ODMÍTL ORDINACI

Kromě divadla Marek Němec ztvárnil řadu rolí v televizi a filmu. Poprvé se před kamerou objevil ve snímku Jak ukrást Dagmaru. Zahrál si také v řadě seriálů, jako jsou Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Expozitura a její volné pokračování Atentát, v nichž ztvárnil novináře, dále pak Vraždy v kruhu či Jetelín. Jednu z ústředních postav zpodobnil v psychologickém dramatu Jako nikdy (2013) společně s Petrou Špalkovou, Taťjanou Medveckou a Jiřím Schmitzerem. Zahrál si trpaslíka v humorné vánoční pohádce Pravý rytíř (2016). Výraznou roli dostal v dramatu o svobodné matce procházející krizí v podání Jany Plodkové Absence blízkosti (2017).

V televizi Marek Němec opakovaně moderoval slavnostní večer - předávání Cen Alfréda Radoka a také oblíbený pořad pro děti Studio kamarád - Kabaret z maringotky. Začal také vyučovat herectví na své alma mater, katedře činoherního divadla na DAMU.

Volný čas Marek Němec rád tráví na kole, s knihou a poslechem klasické hudby.

 

Články o celebritě

Seriálový fešák Marek Němec si postěžoval: Práce není tolik... Seriálový fešák Marek Němec si postěžoval: Práce není tolik... Vypadá to, že jde Marek Němec z role do role, ale není tomu tak. Blesku přiznal, že diář plný k pras... číst článek
Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Jedna z hlavních hrdinek nové komedie Matka v trapu Lenka Vlasáková (51) si nechala poradit od zkuše... číst článek
S rakovinou bojující Slováčková: Co dělám před chemo! S rakovinou bojující Slováčková: Co dělám před chemo! I když zpěvačka Anička Slováčková (28) šokovala své příznivce přiznáním, že dochází za lékařkou zamě... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Merritt Wever
Merritt Wever
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Klára Jerneková
Klára Jerneková
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Ben Aldridge
Ben Aldridge
zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Marika Šoposká
Marika Šoposká