Jiří Hána

Datum narození: 29. 9. 1976
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Jiří Hána se televizním divákům představil v rolích v komediálních seriálech Kosmo a Jetelín či v pohádce Princezna a písař.

S divadlem Jiří Hána začal v dramatickém kroužku na soukromém gymnáziu a posléze získal šanci zahrát si také v Činoherním studiu Ústí nad Labem. Na DAMU se dostal na podruhé; mezitím byl elévem Činoherního studia. Po absolutoriu se dostal do pražského Činoherního klubu. Zde hrál v představeních Král nekrál či Zkrocení zlé ženy. Objevil se také na scéně Divadla Komedie, v Arše či na Letních shakespearovských slavnostech.

JIŘÍ HÁNA - ROZHOVOR NEJEN O OHNIVÝM KUŘETI

Prvním angažmá po absolutoriu DAMU bylo Středočeské divadlo Kladno. Po půl roce Jiří Hána změnil působiště, přijal nabídku z Divadla Rokoka, kde ztvárnil role v mnoha úspěšných inscenacích, mj. Skřivánek, Oddací list, Rychlé šípy I, Rychlé šípy II, Matčina kuráž.

Jiří Hána se představil v řadě rolích ve filmu a v televizi. Jmenujme např. Početí mého mladšího bratra, Boží pole, Zastřený hlas, Nemocnice na kraji města – nová generace, Dokonalý svět, Vraždy v kruhu, Princezna a písař, VIP vraždy, Labyrint. Jednu z ústředních postav ztvárnil v seriálu České televize Kosmo (2016) nebo v cyklu mikrokomedií Jetelín (2016), kde se na place potkal s Jitkou Ježkovou, Richardem Genzerem, Janem Šťastným či Lucií Benešovou.

O JIŘÍM HÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

Se zpěvačkou a muzikálovou herečkou Radkou Fišarovou má Jiří Hána syna Oscara.

 

Další Herci

zobrazit profil Alan Rickman
Alan Rickman
zobrazit profil Tereza Těžká
Tereza Těžká
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Hana Holišová
Hana Holišová
zobrazit profil Jack Champion
Jack Champion
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová
zobrazit profil Jana Prachařová
Jana Prachařová