Lucie Pernetová

Datum narození: 15. 12. 1978
Místo narození: Teplice
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herečka Lucie Pernetová na sebe upozornila rolí učitelky Hanky v seriálu Ulice. Malé televizní diváky upoutala Tryskomyší v Studiu kamarád, které propůjčila svůj hlas.

K divadlu se Lucie Pernetová dostala díky své platonické lásce: představovala si, že bude jednou stát se svým oblíbeným hercem na jevišti Městského divadla v Mostě. Jako šestnáctiletá gymnazistka tam začala malou rolí tanečnice. Posléze zde nastoupila jako elévka – herečka s povinností inspice a nápovědy. Kromě dramatického kroužku na ZUŠ a odborných kursů na Jiráskově Hronově nemá speciální hereckou průpravu.

ROZHOVOR S LUCIÍ PERNETOVOU NEJEN O ULICI ZDE

Už jako stálá členka mosteckého souboru hrála Lucie Pernetová Mimi v Loupežníkovi a Annu v Rozmarném létě. Za Julii v Romeovi a Julii v režii Milana Schejbala získala Cenu diváka za nejlepší herecký výkon v sezoně 2001/2002. Milan Schejbal ji také přivedl do Divadla ABC. V Činoherním klubu v režii Ondřeje Sokola hrála v inscenaci Sexuální perverze v Chicagu, v divadle Viola v představení Ach, ta láska prodejná. Stala se členkou originálního pohybového divadla Veselé skoky.

LUCIE PERNETOVÁ JAKO MODELKA – VIDEO NAJDETE ZDE

V roce 2005 se Lucie Pernetová objevila na televizní obrazovce hned v několika menších rolích. Diváci si jí mohli všimnout v pohádkách Až kohout snese vejce a Boháč a chuďas, v níž ústřední postavy ztvárnili Jakub Prachař, Michal Slaný a Jiřina Bohdalová. V konverzační komedii Dva na schodišti si zahrála společně s Ilonou Svobodovou, Marošem Kramárem, Jaromírem Dulavou a Kryštofem Hádkem. V září 2008 se představila v seriálu Ulice jako učitelka Hanka Petříková. Na stříbrném plátně ji milovníci české filmové tvorky mohli vidět v komediích Vratné lahve (2006) z dílny Jana a Zdeňka Svěrákových a Crash Road (2007) s Agátou Prachařovou a Pavlou Tomicovou v hlavních rolích.

Dětským divákům se Lucie Pernetová předvedla jako moderátorka pořadu Hřiště 7. Dabuje také oblíbenou postavičku Tryskomyš ve Studio Kamarád České televize. Její hlas zní i z audioknih.

Lucie Pernetová má se svým dlouholetým přítelem dvě děti.

VŠE O LUCII PERNETOVÉ NAJDETE ZDE

 

Další Herci

zobrazit profil Luba Skořepová
Luba Skořepová
zobrazit profil Václav Vydra
Václav Vydra
zobrazit profil Lukáš Vaculík
Lukáš Vaculík
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
zobrazit profil Jarmila Bursová
Jarmila Bursová
zobrazit profil Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová
zobrazit profil Jamie Belman
Jamie Belman