Jakub Janatka

Jakub Janatka

Datum narození: 23. 7. 1997
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Jakub Janatka, který se televizním divákům představil jako Dominik Toman v seriálu Ulice, dostal hlavní roli v psychologickém dramatu Zemřít šťastný.

V sedmi letech začal Jakub Janatka tancovat ve Státní opeře. Několikrát se zúčastnil Letní herecké školy, kde si kumšt oblíbil. Před kamerou poprvé stál ve studentských filmech FAMU. Vystupoval v reklamách, např. na jeden kosmetický přípravek pro muže. V roce 2013 se na stříbrném plátně mihl v komedii Jana Nováka Kameňák 4 (2013), volném pokračování úspěšné trilogie režiséra Zdeňka Trošky s Václavem Vydrou v hlavní roli.

Do povědomí televizních diváků se Jakub Janatka dostal rolí frajírka Dominika Tomana v seriálu TV Nova Ulice. Zahrál si také v úspěšném retro seriálu z produkce České televize Vyprávěj. Svou první hlavní roli dostal v psychologickém dramatu Jiřího Houšky a Jana Zbořila Zemřít šťastný (2017), v němž se na place potkal mj. s Janem Antonínem Duchoslavem, Mahulenou Bočanovou, Ondřejem Havelkou či Davidem Matáskem.

Režijním debutem Jakuba Janatky se stal publicistický pořad NETuse (2016). V této televizní talk-show kromě něj účinkovali herec Jindřich Žampa, zpěvák Ben Cristovao, režisér Jakub Kohák či youtubeři Johny Machette a Pavel Callta.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Rudolf Hrušínský ml.
Rudolf Hrušínský ml.
zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil Amber Heard
Amber Heard
zobrazit profil Pavla Drtinová
Pavla Drtinová
zobrazit profil Gabriela Mikulková
Gabriela Mikulková
zobrazit profil Ruth Gemmell
Ruth Gemmell
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian