Jindřich Žampa

Jindřich Žampa

Datum narození: 3. 5. 1999
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Jindřich Žampa již jako školák vynikal v dabingu. Ve filmu dostal jednu z ústředních rolí v dramatu Zemřít šťastný. Předvedl se též jako obratný moderátor.

V herecké branži Jindřich Žampa začal s dabingem, a to již ve svých osmi letech. Byl opakovaně nominován na cenu Františka Filipovského za mimořádný dětský herecký výkon v dabingu. Po roce na Mezinárodní konzervatoři Praha začal Jindřich Žampa roku 2015 studovat Pražskou konzervatoř.

Na televizní obrazovce se Jindřich Žampa poprvé mihl roku 2011 v pohádce Micimutr a ve filmu v Čertově nevěstě Zdeňka Trošky, bylo to roku 2011. Hlavní roli ztvárnil v krátkém filmu Amanitas (2015) po boku zkušených herců: Lenky Krobotové, Kláry Melíškové a Martina Fingera. Tento snímek byl roku 2016 nominován na Českých lvech na cenu Magnesia za nejlepší studentský film. Jindřich Žampa se objevil v seriálech Policie Modrava, Přešlapy či Ulice.

Jednu z ústředních postav před profesionální kamerou Jindřich Žampa ztvárnil v psychologickém dramatu Jiřího Houšky a Jana Zbořila Zemřít šťastný (2017), v němž se na place potkal mj. s Janem Antonínem Duchoslavem, Mahulenou Bočanovou, Ondřejem Havelkou či Davidem Matáskem.

Jako moderátor se Jindřich Žampa předvedl v talk-show Shots! Uplatnil se v režijním debutu herce Jakuba Janatky, publicistickém pořadu NETuse (2016), kde účinkovali zpěvák Ben Cristovao, režisér Jakub Kohák či youtubeři Johny Machette a Pavel Callta.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbora Černá
Barbora Černá
zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová
zobrazit profil Sára Rychlíková
Sára Rychlíková
zobrazit profil Hana Maciuchová
Hana Maciuchová
zobrazit profil Kamil Halbich
Kamil Halbich
zobrazit profil Maxime Bouttier
Maxime Bouttier
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Jenovéfa Boková
Jenovéfa Boková