Agáta Zimová

Agáta Zimová

Datum narození: 5. 3. 2001
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Agáta Zimová, dcera herců Karla Zimy a Magdalény Zimové, na sebe diváky upozornila jako třináctiletá, a to rolí pubertální Sabiny v seriálu TV Prima Všechny moje lásky.

Na televizní obrazovce se Agáta Zimová poprvé objevila roku 2007 v pohádce režiséra Václava Křístka Tři srdce, v níž ústřední postavy ztvárnili Pavel Rímský, Jan Potměšil a její otec Karel Zima. Nejen s tátou, ale i s mladším bratrem Jonášem si zahrála v dramatu Ocas ještěrky (2009). Filmovým debutem školačky Agáty Zimové byla komedie Dušana Kleina Rodinka (2010) o soužití několika generací, která má ve stejném obsazení i svou seriálovou podobu.

V seriálech se Agáta Zimová zabydlela. Kromě Rodinky, dostala epizodní roli v Dokonalém světe, Nevinných lžích či v Životě a době soudce A.K. Větší příležitost dostala v sérií Ententýky (2012). Diváky na sebe výrazně upozornila roku 2015 v seriálu TV Prima Všechny moje lásky. Zde ztvárnila dceru manželského páru v podání Mahuleny Bočanové a Stanislava Majera, která jako pubertální Sabina své rodiče pořádně trápí, stejně jako její bratr alias Zdeněk Piškula.

Nejen ve filmu a v televizi, ale i v divadelním světě se Agáta Zimová pohybuje od malička. V Divadle v Dlouhé hrála např. v představení Tři mušketýři či Lhář, kde se na jevišti setkala nejen se svými rodiči, ale také se strýcem Martinem Matejkou.

Agáta Zimová je dcerou herců Karla Zimy a Magdalény Zimové. Má mladší bratry Jonáše a Bruna.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Věra Adámková
Věra Adámková
zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková
zobrazit profil Jana Koláříková
Jana Koláříková
zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Markéta Gregorová
Markéta Gregorová
zobrazit profil Veronika Petruchová
Veronika Petruchová
zobrazit profil Denisa Barešová
Denisa Barešová
zobrazit profil Dalibor Šípek
Dalibor Šípek