Lucia Šoralová

Datum narození: 9. 1. 1977
Místo narození: Bratislava
Profese: zpěvačka, muzikálová herečka

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a herečka Lucia Šoralová, která zpívala ve slovenském folklórním souboru Lúčnica, se v Česku poprvé představila v muzikálu Vlasy.

Slovenka Lucia Šoralová se zpěvem a herectvím začala již na základní škole. Od svých sedmnácti let zpívala ve slovenském folklórním souboru Lúčnica. Ve dvaceti úspěšně prošla konkurzem do české verze muzikálu Vlasy uvedeném v Divadle Pyramida.

LUCIE ŠORALOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE

Po třech letech studia zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze se kvůli roli Lorraine ve slovenské verzi muzikálu Dracula vrátila zpět do Bratislavy, kde si zahrála také Agnes v Krysaři a Ofélii v Hamletovi. V Praze, kam se Lucia Šoralova později přestěhovala, ji čekaly další role, a to v muzikálech Johanka z Arku, Miss Saigon či Tajemství.

O LUCII ŠORALOVÉ ČTĚTE ZDE

Zpěvačka a muzikálová herečka Lucia Šoralová vydala desky Zblízka (2002), Púšť (2005), O lásce, cti a kuráži (2012). Na svých skladbách spolupracovala nejen se skladatelem a dlouholetým partnerem Ondřejem Soukupem, ale také s jinými tvůrci, mj. se slavnými Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem.

Lucia Šoralová se 7. ledna 2017 provdala za o 25 let staršího Ondřeje Soukupa, někdejšího muže textařky Gábiny Osvaldové. Na obřadu nechyběly ani dvě děti novomanželského páru - čtyřletá Rebeka šla za družičku, dvouletý Ondřej se ozýval z povzdálí.

 

Články o celebritě

Pohádkové rozloučení Jakubiska (†84): Perinbaba má druhý díl Pohádkové rozloučení Jakubiska (†84): Perinbaba má druhý díl Konečně je tu pokračování legendární Perinbaby! „Přicházím s novým příběhem, pohádkou 21. století,“ ... číst článek
Pohádkové rozloučení Jakubiska (†84): Perinbaba má druhý díl Pohádkové rozloučení Jakubiska (†84): Perinbaba má druhý díl Konečně je tu pokračování legendární Perinbaby! „Přicházím s novým příběhem, pohádkou 21. století,“ ... číst článek
Nezkrotná Osvaldová slaví 70! Divočina se Soukupem, mladí milenci i zvraty v kariéře Nezkrotná Osvaldová slaví 70! Divočina se Soukupem, mladí milenci i zvraty v kariéře Herečka a textařka Gábina Osvaldová slaví 70! Život autorky řady hitů a známé porotkyně z talentovýc... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík
zobrazit profil Šárka Hrbáčková
Šárka Hrbáčková
zobrazit profil Petr Novák
Petr Novák
zobrazit profil Emma Drobná
Emma Drobná
zobrazit profil David  Gránský
David Gránský
zobrazit profil Keith Flint
Keith Flint
zobrazit profil Mikolas Josef
Mikolas Josef
zobrazit profil Iva Frühlingová
Iva Frühlingová