Jan Maxián

Datum narození: 16. 7. 1983
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér, hudebník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec, dabér a hudebník Jan Maxián se proslavil zejména jako člen úspěšných českých kapal Support Lesbiens a Shower Elephants, především pak skupiny Nightwork.

Všestranné nadání Jan Maxián podědil po příbuzných: otec - profesor klavíru, matka - houslistka a violistka, dědeček František Maxián - klavírista a pedagog. Už jako malý Jan Maxián zpíval ve sboru, díky čemuž se dostal i k dabingu. Roku 2004 absolvoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři. Příznivci divadla jej mohli vidět již na několika scénách (Divadlo Kalich, Východočeské divadlo Pardubice, Divadlo Broadway, Divadelní společnost Háta, Státní opera, Divadlo Hybernia, Divadlo A. Dvořáka Příbram či Cirk La Putyka).

JAN MAXIÁN – POCHLUBIL SE DCEROU

Na televizní obrazovce Jan Maxián debutoval roku 1991 v životopisném snímku Variácie slávy, v němž ztvárnil osmiletého génia W. A. Mozarta. Objevil se ve filmech Řád saténových mašlí, Vražda kočky domácí nebo Rytmus v patách a v seriálech Světla pasáže, Vyprávěj, Obchoďák, Doktoři z Počátků. Namluvil role ve snímcích Kvaska, Ztracený princ, Bathory či Lichožrouti.

TAJNÁ SVATBA JANA MAXIÁNA

V dabingu je hlas Jana Maxiána velmi žádaným a často využívaným. Propůjčil jej řadě hollywoodským hercům, jsou to např. Elijah Wood, Robert Pattinson, Tobey Maguire, John Cho, Charlie Cox, Ryan Merriman, Tom Welling, Ashton Kutcher, Jared Padalecki či Colin Hanks. Uplatnil se také v animované tvorbě, kromě již zmíněných Lichožroutů jmenujme seriály Spongebob a Tučňáci z Madagaskaru či filmy Madagaskar, Madagaskar 2: Útěk do Afriky, Madagaskar 3.

Nejvíce se Jan Maxián proslavil díky svému působení v kapelách Support Lesbiens nebo Shower Elephants, především pak ve skupině Nightwork s Vojtěchem Dykem, Jakubem Prachařem, <person class="celebrity" person_id="4925">Františkem Soukupem, Ondřejem Slukou a Jakubem Antlem, kde zpíval, hrál na klávesy a podílel se na autorství hudby. Mj. také na muzikálu Quasimodo.

Jan Maxián je ženatý. S manželkou Lucií má dceru Rebeku Nelu.

 

Články o celebritě

Nové detaily sebevraždy Mariana (†45) z La Fabriky: Zásah policie a svědectví! Nové detaily sebevraždy Mariana (†45) z La Fabriky: Zásah policie a svědectví! V pondělí v noci postihla pražské divadlo La Fabrika velká tragédie. Provozní podniku v zákulisí spá... číst článek
Tragédie v divadle La Fabrika: Sebevražda přímo během představení Dyka a Prachaře! Tragédie v divadle La Fabrika: Sebevražda přímo během představení Dyka a Prachaře! V pražském divadle La Fabrika se stala v pondělí v noci obrovská tragédie. Přímo během hudebního vys... číst článek
Drsné obvinění Dyka a Prachaře: Skončí někdejší kamarádi u soudu? Drsné obvinění Dyka a Prachaře: Skončí někdejší kamarádi u soudu? Zhruba před deseti lety byla hudební skupina Nightwork na vrcholu slávy. Členové Jakub Prachař (39),... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jaroslava Brousková
Jaroslava Brousková
zobrazit profil Julius Neumann
Julius Neumann
zobrazit profil Matěj  Hádek
Matěj Hádek
zobrazit profil Jessica Chastain
Jessica Chastain
zobrazit profil Anna Vejvodová
Anna Vejvodová
zobrazit profil Harris Dickinson
Harris Dickinson
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová
zobrazit profil Ivan Trojan
Ivan Trojan