Miloslav Ludvík

Datum narození: 5. 9. 1963
Místo narození: Praha
Profese: politik, 19. ministr zdravotnictví
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik Miloslav Ludvík, ministr zdravotnictví ve vládě Bohuslava Sobotky, v senátních volbách 2020 neuspěl s kandidaturou za koalici ČSSD a hnutí ANO 2011 v obvodu číslo 21 - Praha 5.

JUDr. Ing. Miloslav Ludvík absolvoval obor zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze a Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Na Prague International Business School dosáhl titulu MBA.

MILOSLAV LUDVÍK - ROZHOVOR PRO EPICENTRUM

Do ČSSD Miloslav Ludvík vstoupil roku 1990 a působí i jako člen Ústředního výkonného výboru strany.

V roce 2000 se Miloslav Ludvík stal ředitelem Fakultní nemocnice v Motole, roku 2002 zastupitelem hlavního města Prahy, jímž byl do ledna 2017. V letech 2014 až 2018 zasedal v zastupitelstvu a v letech 2014 až 2016 v radě Městské části Praha 13.

Po neúspěšných krajských a senátních volbách 2016 se tehdejší premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka rozhodl, že Miloslav Ludvík nahradí na postu ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka. Prezident Miloš Zeman jej do funkce jmenoval 30. listopadu 2016, a to s účinností od následujícího dne. Ve funkci skončil v prosinci 2017.

Do voleb 2020 Miloslava Ludvíka vyslala koalice ĆSSD a hnutí ANO 2011 získat post v horní komoře za obvod č. 21 - Praha 5. Neuspěl, nepostoupil ani do druhého kola.

V roce 2022 se Miloslav Ludvík rozhodl opustit řady ČSSD, a to po 32 letech.

O MILOSLAVU LUDVÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Dcera Miloslava Ludvíka Karolína je bývalou modelkou a semifinalistkou České Miss z roku 2012. Posléze se stala PR manažerkou v kosmetické firmě.

 

 

Články o celebritě

30 tisíc mrtvých? „Fatální selhání vlády,“ bouřila opozice v debatě Blesku o covidu 30 tisíc mrtvých? „Fatální selhání vlády,“ bouřila opozice v debatě Blesku o covidu První ze série předvolebních debat Blesku odstartovala již dnes! A na téma, které ovlivnilo životy n... číst článek
Forejt se probral z kómatu: Bývalý protokolář byl v umělém spánku po mrtvici Forejt se probral z kómatu: Bývalý protokolář byl v umělém spánku po mrtvici Bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt (43) se probudil z umělého spánku, ve kterém se nacházel po... číst článek
Prymula jako nechtěné dítě, kterému Babiš nadržuje. Proč s ním ministři mají problém? Prymula jako nechtěné dítě, kterému Babiš nadržuje. Proč s ním ministři mají problém? Už skoro týden se spekuluje o možném konci ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). On to sice... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Anna Hubáčková
Anna Hubáčková
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Pavel Fischer
Pavel Fischer
zobrazit profil Jiří Rusnok
Jiří Rusnok
zobrazit profil Markéta Monsportová
Markéta Monsportová
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk