Ivana Korolová

Datum narození: 17. 9. 1988
Místo narození: Pardubice
Profese: herečka, muzikálová zpěvačka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Ivana Korolová, která se na filmovém plátně představila rolí v komedii Panic je na nic, je známá jak z divadelních her, tak z muzikálů. Stala se též vyhledávanou dabérkou.

Už během studia hudebně-dramatického oboru na Pražské konzervatoři Ivana Korolová hrála na několika scénách. Diváci ji mohli vidět v Komorní činohře, ve Východočeském divadle Pardubice či v Divadle J. K. Tyla Plzeň. Dále pak v Divadle Semafor (hry Čochtanův divotvorný hrnec, Nejveselejší tragédie v Česku nebo Rytíři z Blaníku a krasavice Lída), v Divadle Kalich (muzikály Atlantida, Pomáda, Johanka z Arku, Tajemství), v Divadle Hybernia (mj. představení Mefisto, Alenka v kraji zázraků a Sněhová královna) atd.

IVANA KOROLOVÁ A TVOJE TVÁŘ...

Ve filmu Ivana Korolová debutovala hned jednou z hlavních rolí v komedii Panic je na nic (2005), a to společně se zpěvačkou Šárkou Vaňkovou. Ivana Korolová se objevila v řadě televizních seriálů: Ordinace v růžové zahradě, Kriminálka Anděl, Ať žijí rytíři!, Gympl s (r)učením omezeným, Četníci z Luhačovic. Na obrazovce účinkovala též v několika TV pořadech, jako jsou soutěž O korunu krále Karla či jako moderátorka Planety Yó. Hlavní roli ztvárnila v pohádce Vodník a Karolínka (2010) s Josefem Somrem a Filipem Cílem.

O IVANĚ KOROLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Úspěšně působí i v dabingu. Svůj hlas Ivana Korolová propůjčila desítkám postav. Slyšet jste ji mohli např. v Stmívání, v seriálu Dr. House, v Tučnácích z Madagaskaru nebo v Kameňáku 4, kde namluvila Lucii Molnárovou. Hlavní postavu ztvárnila v komiksovém seriálu České televize Anča a Pepík, v němž z obrazovky promlouvají takové hvězdy dabingu, jako jsou Jan Maxián, Jiří Lábus, Vladimír Brabec, Jaroslava Obermaierová, Jaroslava Kretschmerová, Tereza Bebarová či Petr Rychlý.

Ivana Korolová byla nominována na cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon – Opereta, muzikál a ostatní hudebně-dramatické žánry.

Půvabná herečka a muzikálová zpěvačka Ivana Korolová se v lednu 2017 zasnoubila s přítelem Jiřím.

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Hrabě
Miroslav Hrabě
zobrazit profil Matěj Havelka
Matěj Havelka
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Kim Basinger
Kim Basinger
zobrazit profil Michal Pešek
Michal Pešek
zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts