Jonáš Zima

Jonáš Zima

Místo narození: Praha
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Jonáš Zima, syn herců Karla Zimy a Magdalény Zimové, se před kamerou objevil už ve svých třech letech, a to hned v několika reklamních filmech.

Jako malý si Jonáš Zima zahrál role synů či vnuků v seriálech Přešlapy, Cesty domů, Dokonalý svět. V sérii Ententýky (2012), která humorně popisuje problémy tzv. Husákových dětí mimo jiné s výchovou potomků, se na place potkal s otcem Karlem Zimou a s o tři roky starší sestrou Agátou (narozena 2001). Jonáš Zima se objevil také v Štědrovečerní pohádce Duch nad zlato (2013).

Hlavní role Jonáš Zima dostal v krátkých filmech Putující hvězdička, Sen, Rybička či Chlapáci, kde hrál mj. jeho táta, Lenka Krobotová či Josef Polášek. Jonáš Zima se už jako malý začal uplatňovat v dabingu a na jevišti. Diváci jej mohli vidět v Divadle v Dlouhé, domovské scéně jeho rodičů a strýce Martina Matejky.

Jonáš Zima, který se před kamerou poprvé objevil ve třech letech v několika reklamních filmech, má kromě sestry Agáty ještě nevlastního bratra Bruna, jenž se jejich matce Magdaléně Zimové narodil v druhém manželství.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.
zobrazit profil Ruby Rubacuori
Ruby Rubacuori
zobrazit profil Nafissata Diallo
Nafissata Diallo
zobrazit profil Gabriela Capová
Gabriela Capová
zobrazit profil Alena Karešová
Alena Karešová
zobrazit profil Lukáš Melník
Lukáš Melník
zobrazit profil Jana Paulová
Jana Paulová