Hana Tomáš Briešťanská

Hana Tomáš Briešťanská

Datum narození: 5. 8. 1979
Místo narození: Kyjov
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Hana Tomáš Briešťanská získala Cenu Thálie 2017 za mimořádný jevištní výkon v roli Štěpky Kiliánové ve hře Petrolejové lampy..

Po absolutoriu Vyšší odborné školy herecké v Praze se prvním angažmá Hany Briešťanské stalo Horácké divadlo v Jihlavě. Poté strávila rok v Městském divadle Brno, doslova „proletěla“ Slezským divadlem v Opavě a na začátku sezony 2010/2011 zakotvila v Městském divadle ve Zlíně, kde hrála mj. v Kráse na scéně, Donu Juanovi, Broukovi v hlavě, ve 120 minutách a v Ďáblice. Roku 2014 se dostala do širší nominace na Cenu Thálie.

Členkou Národního divadla Brno se Hana Tomáš Briešťanská stala téhož roku. Diváci ji zde mohli vidět v inscenacích A pak už tam nezbyl ani jeden aneb Deset malých černoušků, Apartmá v hotelu Plaza, Běsi, Kouzelný vrh, Želary, Něco za něco či Petrolejové lampy. Za roly Štěpky Kiliánové v této hře získala Cenu Thálie 2017 za mimořádný jevištní výkon.

Na televizní obrazovce se Hana Tomáš Briešťanská objevila v seriálech Hotel Herbich, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech či v mysteriózní krimi sérii Jiřího Stracha Labyrint s Jiřím Langmajerem a Zuzanou Kanócz v hlavních rolích. Jednu z ústředních postav Hana Tomáš Briešťanská poprvé ztvárnila v krátkometrážním akčním filmu Spiknutí: Conspiracy (2015), kde zpodobnila Lauru, dceru bývalého agenta tajné organizace Cell Force Adama Fishera, který vyšetřuje její údajnou smrt.

 

Další Herci

zobrazit profil Neve Campbell
Neve Campbell
zobrazit profil Joel David Moore
Joel David Moore
zobrazit profil Marek Vašut
Marek Vašut
zobrazit profil Simona Kollárová
Simona Kollárová
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Jitka Kocurová
Jitka Kocurová
zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors