Ivan Bartoš

Datum narození: 20. 3. 1980
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: předseda České pirátské strany, poslanec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ivan Bartoš byl opakovaně zvolen předsedou Pirátů. V roce 2017 získal poslanecký mandát a ve volbách 2021 jej obhájil. V prosinci se stal ministrem pro digitalizaci a místní rozvoj.

Po absolvování oboru informační studia a knihovnictví na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a získání titulu PhDr. působil Ivan Bartoš jeden semestr na Fakultě počítačových věd na University of New Orleans v USA. Po dokončení doktorského studia roku 2013 pracoval pro české i zahraniční firmy jako specialista na informační technologie.

IVAN BARTOŠ - ROZHOVOR PRO REFLEX

Pirátem se Ivan Bartoš stal roku 2009

IT kariéru Ivan Bartoš přerušil roku 2015, kdy jako ředitel marketingu startoval nový český pracovní portál. Posléze se věnoval různým projektům, které se týkaly kvality dat, budování datových skladů a návrhů manažerských informačních systémů. Začal také přednášet mj. na téma autorské právo.

IVAN BARTOŠ - NEJEN O DREDECH A MARIHUANĚ

Pirátem se Ivan Bartoš stal roku 2009. Opakovaně byl zvolen předsedou České pirátské strany, za niž jako lídr neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu ve volbách 2014. V parlamentních volbách 2017 se stal jedničkou kandidátky Pirátské strany ve Středočeském kraji a byl zvolen poslancem.

Bartošovi Piráti dostali pěkný výprask

Do voleb 2021 Ivan Bartoš vkročil jako lídr středočeské kandidátky koalice Piráti a STAN a jeden z možných adeptů na premiéra. Poslanecký mandát sice obhájil, ale na křeslo předsedy vlády mohl zapomenout. Strana totiž dostala pěkný výprask - z 22 křesel jí zbyly čtyři.

Posléze se Ivan Bartoš stal adeptem na post ministra pro digitalizaci a místní rozvoj ve vládě Petra Fialy (ODS). Ministrem byl jmenován 17. prosince 2021.

O IVANU BARTOŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Jako diskžokej Ivan Bartoš mixuje psytrance, hraje na akordeon a zpívá v kapele Nohama napřed. Angažuje se v aktivitách souvisejících s DIY kulturou.

Ivan Bartoš se oženil s Lydií Frankou, „kněžkou chaosu“ a členkou Pirátské strany. V srpnu 2020 se jim narodil syn Bertram. Společně vychovávají Lydiinu dceru Amélii.

 

 

 

Články o celebritě

Souboj o nejdůvěryhodnějšího politika? O prvenství se „popral“ Pavel s Babišem. Fiala se propadl Souboj o nejdůvěryhodnějšího politika? O prvenství se „popral“ Pavel s Babišem. Fiala se propadl Nejdůvěryhodnějším vrcholným politikem v Česku zůstává prezident Petr Pavel, věří mu 54 procent lidí... číst článek
Nejvyšší kontrolní úřad: Česko se nepoučilo z krizí Nejvyšší kontrolní úřad: Česko se nepoučilo z krizí Česko loni rozhodně nevzkvétalo a na budoucí krize není připraveno. Tak stav země popsal ve své výro... číst článek
Nerudovou naštvalo okopávání kotníků. Navrhne nástupce Jourové STAN sám, nebo i s Piráty? Nerudovou naštvalo okopávání kotníků. Navrhne nástupce Jourové STAN sám, nebo i s Piráty? Kdo rozhodne o nástupci eurokomisařky Věry Jourové? Původně se zdálo, že volba připadne v pětikoalic... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Herbert Pavera
Herbert Pavera
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Lukáš Mareš
Lukáš Mareš
zobrazit profil Raduan Nwelati
Raduan Nwelati
zobrazit profil Jaroslav Zámečník
Jaroslav Zámečník
zobrazit profil Robin Povšík
Robin Povšík
zobrazit profil Pavel Hodáč
Pavel Hodáč