Tomáš Vandas

Datum narození: 3. 3. 1969
Místo narození: Praha
Profese: politik Dělnické strany sociální spravedlnosti
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Radikální politik Tomáš Vandas, předseda krajně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti, se ve volbách 2020 stal jedním z kandidátů hnutí Čistý kraj v Ústeckém kraji, kandidátem na hejtmana pak Jindřich Svoboda.

Nejprve se Tomáš Vandas vyučil instalatérem. Posléze maturoval na strojní průmyslové škole a při zaměstnání vystudoval obor Sociální a masové komunikace na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.

TOMÁŠ VANDAS OZNAČIL ROMY ZA PARAZITY

Do politiky Tomáš Vandas vstoupil jako funkcionář SPR-RSČ. Roku 2003 spoluzaložil Dělnickou stranu a stal se jejím předsedou. Když 17. února 2010 Nejvyšší správní soud ČR stranu zrušil, oznámil, že své příznivce do parlamentních voleb povede pod hlavičkou Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), v jejímž čele stála jeho matka Hana Pavlíčková. Hned v listopadu se stal předsedou této strany. Ve volbách 2010 neúspěšně kandidoval do Senátu za obvod č. 4 - Most.

V březnu 2012 Tomáš Vandas oznámil, že hodlá kandidovat na prezidenta ČR, ale počátkem listopadu z boje o post na Hradě odstoupil. Ve volbách 2014 do Evropského parlamentu kandidoval jako lídr koalice DSSS a Strany pro Evropu. Opět však neměl dostatečnou podporu, ostatně podobně jako v senátních volbách 2016, kde kandidoval v obvodu č. 31 - Ústí nad Labem, a v krajských volbách 2016, v nichž stál v čele kandidátky subjektu s názvem Dělnická strana sociální spravedlnosti - NE imigrantům, PROTI nepřizpůsobivým, PRO pořádek!

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Tomáš Vandas neuspěl, stejně jako dvojka kandidátky Dělnické strany sociání spravedlnosti - Za národní suverenitu! Ota Zaremba.

Nevynechal ani krajské volby 2020Tomáš Vandas přijal nabídku politického hnutí Čistý kraj stát se jedním z jeho kandidátků v Ústeckém kraji.

O TOMÁŠI VANDASOVI ČTĚTE ZDE>>

Koníčky Tomáše Vandase jsou sport, zejména fotbal a tenis, a historie.

Tomáš Vandas je svoboný. Žije se svou dlouholetou přítelkyní.

VŠE O KRAJKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ladislav Jakl
Ladislav Jakl
zobrazit profil Jaroslava Brožová Lampertová
Jaroslava Brožová Lampertová
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Mária Koudelová
Mária Koudelová
zobrazit profil Martin Bursík
Martin Bursík
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska