Diana Mórová

Diana Mórová

Datum narození: 18. 2. 1970
Místo narození: Bratislava, Československo
Výška: 170 cm
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Diana Mórová se v ČR předvedla jak ve filmu, v dramatu Kuře melancholik, tak na televizní obrazovce. Zde se stala členkou poroty soutěžního pořadu Česko Slovensko má talent.

Ještě při studiu herectví na VŠMU v Bratislavě (1988 až 1992) atraktivní a talentovaná Diana Mórová hostovala v Slovenském národním divadle, jehož členkou se stala hned po absolutoriu. Zahrála si zde řadu postav, hlavní role v představeních mj. Sen noci svatojánské, Jak se vám líbí, Veselé paničky Windsorské, Bouřka, Antonius a Kleopatra, Večer tříkrálový, Zkrocení zlé ženy.

DIANA MÓROVÁ NA DNĚ

Před profesionální kamerou se Diana Mórová poprvé objevila v koprodukčním dramatu Jiřího Weisse Marta a já (1990), kde z českých herců role dostali Ondřej Vetchý či Vladimír Brabec nebo také hudebník Michael Kocáb. Diana Mórová na Slovensku hrála v řadě seriálů, filmů i televizních inscenací. Jmenujme např. Štúrovci, Silvánovci, Sborovna, O ztracené lásce, Panelák, Tygři ve městě, Vojtěch, Agáva.

Jednu z ústředních postav Diana Mórová zpodobnila v tragikomedii z tehdejší Bratislavy o krachu vztahu a úpadku hodnot Poločas rozpadu (2007), kam režisér Vladimír Fischer obsadil Kláru Pollertovou-Trojanovou, Ivu Janžurovou či Táňu Pauhofovou. Českým divákům se předvedla třeba v dramatu Jaroslava Brabce Kuře melancholik (1999). Na obrazovce se zviditelnila jako porotkyně soutěže TV Prima Česko Slovensko má talent, kam zasedla společně s Lucií Bílou, Jaro Slávikem a Jakubem Prachařem.

Diana Mórová je držitelkou řady ocenění, mj. to jsou Crystal Wing Award for Theatre and Audiovisual Art, OTO Award for TV Female Actor, OTO Award for Female Actor – Drama. Zabodovala také na bruslích; roku 2006 se svým krasobruslařským partnerem vyhrála televizní soutěž TV JOJ Hvězdy na ledě.

S moderátorem Jurajem Mokrým, přezdívaným Rosnička, má Diana Mórová syna Quida (narozen začátkem února 2006).

 

Články o celebritě

Sexy, a přece stále sama? „Prachařova“ Diana Mórová otevřeně přiznala: Mám to trochu jinak! Sexy, a přece stále sama? „Prachařova“ Diana Mórová otevřeně přiznala: Mám to trochu jinak! Přestože je slovenská herečka Diana Mórová (52) velice sexy ženou, co ani po padesátce neztrácí na s... číst článek
Ultimátum České televize: Akční spolupráce Čechů a Slováků! Ultimátum České televize: Akční spolupráce Čechů a Slováků! Sotva skončila minisérie Podezření, startuje dnes večer na České televizi další drama – Ultimátum. N... číst článek
Batulková udělala z Prachaře veřejného troubu... A ten jí to hned vrátil Batulková udělala z Prachaře veřejného troubu... A ten jí to hned vrátil Řekla si dost a jednala. Jinak se chování sestry Jakuba Prachaře (38), Mariany (27),  vysvětlit nedá... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Michal Suchánek
Michal Suchánek
zobrazit profil Jack Nicholson
Jack Nicholson
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Julius Neumann
Julius Neumann
zobrazit profil Ondřej Veselý
Ondřej Veselý
zobrazit profil Michaela Kudláčková
Michaela Kudláčková
zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Ilona Svobodová
Ilona Svobodová