Sabina Rojková

Datum narození: 12. 6. 1997
Místo narození: Teplice
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Sabina Rojková svou první větší roli ztvárnila ve válečném dramatu Poslední cyklista, kde si zahrála s Vincentem Navrátilem, s nímž posléze vytvořila milenecký pár.

Půvabná Sabina Rojková se již od dětství věnuje herectví, zpěvu a tanci. V šesti letech začala chodit na základní školu s rozšířenou výukou hudební výchovy a také na hodiny tanečního divadla. Zpívala v dětském pěveckém sboru Poupata, navštěvovala Taneční divadlo Teplice a nějakou dobu byla mažoretkou. Studovala hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři v Praze.

Po Krušnohorském divadle Teplice svou dráhu profesionální herečky Sabina Rojková odstartovala v pražském ABC, ve kterém získala dětskou roli Adélky v představení Jana Eyrová. Od roku 2010 hrála také v divadle Rokoko, dále pak v Divadle Ungelt či v Divadle Josefa Kajetána Tyla. Od roku 2014 ji diváci mohli vidět v Divadle na Vinohradech.

O SABINĚ ROJKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na televizní obrazovce Sabina Rojková debutovala hned jednou z výraznějších rolí ve filmu Poslední cyklista (2014), na stříbrném plátně v romantickém válečném dramatu Collete (2013). V hudební pohádce Jana a Zdeňka Svěrákových Tři bratři (2014) dostala roli Marušky, již si za manželku vybral jeden ze tří bratrů v podání Viktora Dyka. Zahrála si v životopisném snímku o Antonínu Dvořákovi Americké dopisy (2016). Divákům se předvedla také v seriálech (Ulice či Já, Mattoni).

Sabina Rojková roku 2015 začala chodit se spolužákem z konzervatoře Vincentem Navrátilem, synem Veroniky Žilkové. Mladí herci se spolu potkávali nejen ve škole, ale též na place. Zahráli si ve válečném dramatu Poslední cyklista. A měli dokonce vytvořit Romea a Julii, ale z tohoto projektu Divadla na Vinohradech nakonec sešlo. Pár se rozešel v červenci 2017.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Marek Adamczyk
Marek Adamczyk
zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Ján Jackuliak
Ján Jackuliak
zobrazit profil Milan Lasica
Milan Lasica
zobrazit profil Dougray Scott
Dougray Scott
zobrazit profil Petr Kotlár
Petr Kotlár
zobrazit profil Tomáš Červinek
Tomáš Červinek
zobrazit profil Paris Wilton
Paris Wilton