Stanislava Jachnická

Datum narození: 18. 8. 1965
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Stanislava Jachnická, která zazářila v novácké Ulici, se stala excelentní dabérkou. Jejím hlasem promlouvají třeba Lisa Kudrow a Juliette Binoche.

Od mládí se Stanislava Jachnická věnovala baletu, dále pak výrazovému tanci ve Vysokoškolském uměleckém souboru. Vystudovala střední ekonomickou školu a herectví na DAMU. 

ROZHOVOR SE STANISLAVOU JACHNICKOU ZDE>>

Výraznou roli Jachnická dostala v Posteli

Po studiích byla Stanislava Jachnická tři roky v angažmá ve Východočeském divadle v Pardubicích. Posléze jí diváci mohli vidět v Hradci Králové, na Kladně a na pražských scénách, jako jsou Divadlo Rokoko, Divadlo v Řeznické, Rubín či ABC.

Na stříbrném plátně debutovala v komedii Dotyky (1987) s Nelou Boudovou a Jiřím Pomejem v hlavních rolích. Jednu z ústředních postav Stanislava Jachnická ztvárnila v mysteriózním snímku Postel (1998).

Jachnická v erotické scéně v Ulici

Hrála v řadě seriálů (Ordinace v růžové zahradě, Mazalové, Svatby v Benátkách či Atentát). Výraznou roli Denisy Mastné Stanislava Jachnická zpodobnila v Ulici TV Nova, kde si střihla i erotickou scénu se zajíčkem v podání Vuka Čelebiće.

V dabingu se Stanislava Jachnická prosadila v dnes již kultovních Přátelích, kde propůjčila hlas Lise Kudrow. Stala se tak její hlavní dabérkou. Jmenujme např. filmy Přeber si to, Šťastná čísla. Dabuje také francouzskou herečku Juliette Binoche.

O STANISLAVĚ JACHNICKÉ ČTĚTE ZDE>>

Stanislava Jachnická je vdaná. Má syna Matyáše a dceru Kristýnu.

 

Články o celebritě

„Sběratelka prezidentů“ Martina Formanová: Pavla a Čaputovou si odchytla v USA! Jak vzpomíná na ostatní mocnáře? „Sběratelka prezidentů“ Martina Formanová: Pavla a Čaputovou si odchytla v USA! Jak vzpomíná na ostatní mocnáře? Díky svému manželovi, uznávanému oscarovému režisérovi, zažila jeho žena setkání s významnými světov... číst článek
»Slavnostní« premiéra Můžem i s mužem? »Mandarinka«, recyklovaný outfit a Kaira jako nová Třeštíková! »Slavnostní« premiéra Můžem i s mužem? »Mandarinka«, recyklovaný outfit a Kaira jako nová Třeštíková! Premiéra komedie Můžem i s mužem v pražské Lucerně doslova praskala ve švech! Na místo dorazila řada... číst článek
Energie mají na rozdávání: Dabérské eso Stanislava Jachnická ukázala svou energickou maminku (85) Energie mají na rozdávání: Dabérské eso Stanislava Jachnická ukázala svou energickou maminku (85) Herečka a především dabérka Stanislava Jachnická (57) rozhodně nevypadá na to, že se věkem blíží k t... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Magda Vášáryová
Magda Vášáryová
zobrazit profil Jiří Mádl
Jiří Mádl