Viktor Limr

Datum narození: 23. 7. 1974
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Viktor Limr se do široké divácké povědomosti dostal díky televizním seriálům. Zviditelnil se v Rodinných poutech a jejich pokračování s názvem Velmi křehké vztahy.

Oba rodiče Viktora Limra se věnovali amatérskému divadlu. Matka byla herečka, otec scénograf. Takže tento rodinný koníček přispěl k tomu, že Viktor Limr na střední škole začal navštěvovat dramatický kroužek a po maturitě se přihlásil na DAMU. Cena Valtra Tauba, udělovaná nejlepším absolventům oboru činoherního herectví, dokazuje, že nepochybil.

Posléze působil Viktor Limr v mladoboleslavském a poté v plzeňském divadle. Pak to bylo Švandovo divadlo, Divadelní léto pod plzeňským nebem, Divadlo pod Palmovkou, Letní shakespearovské slavnosti, Divadlo Broadway, Divadlo J.K.Tyla Plzeň, Divadlo F.X.Šaldy Liberec, Divadlo, Činoherní klub, CD 94 či Divadelní společnost Háta.

Na televizní obrazovce se Viktor Limr poprvé objevil v dramatu Zdeňka Zelenky Návštěva staré dámy (1999), kde si kromě skvělé Jiřiny Bohdalové zahráli mj. Jan Šťastný, Alois Švehlík, Simona Stašová či Svatopluk Skopal. Jedné z ústředních postav se ve filmu Viktor Limr dočkal v krátkometrážní tragédii z roku 2008 Pachuť.

Do širšího povědomí divácké veřejnosti se Viktor Limr dostal jako lékař Lukáš Kratochvíl v seriálech Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Pohledného muže, ať již klaďase, či záporáka ztvárnil v seriálech Cesty domů, Mordparta, Temný kraj nebo Modrý kód.

O VIKTORU LIMROVI ČTĚTE ZDE>>

Kromě herectví se Viktor Limr věnuje i hudbě. Společně se svými hereckými kolegy Radkem Valentou a Janem Teplým mladším hraje na basovou kytaru v kapele Chichotaj.

Viktor Limr se roku 2011 oženil se svou dlouholetou přítelkyní, lékařkou Petrou. Po roce jim manželství naboural jeho vztah s herečkou a moderátorkou Adélou Gondíkovou.

 

Další Herci

zobrazit profil Aneta (Anie Darling)
Aneta (Anie Darling)
zobrazit profil Markéta Hrubešová
Markéta Hrubešová
zobrazit profil Felix Holzmann
Felix Holzmann
zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Arley Jover
Arley Jover
zobrazit profil Michael K. Williams
Michael K. Williams
zobrazit profil Stanislava Jachnická
Stanislava Jachnická