Petra Tenorová

Datum narození: 20. 2. 1989
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Petra Tenorová, vnučka kameramana Jana Tenory, si splnila dětský sen. Již v počátcích své kariéry se předvedla na divadelních prknech i v televizi, a to hned v několika pohádkách a seriálech.

Po rozchodu rodičů se tehdy jedenáctiletá Petra Tenorová, která od dětství toužila být zpěvačkou či herečkou, odstěhovala s matkou a bratrem do Havířova. Již při studiích na Janáčkově konzervatoři v Ostravě účinkovala v Národním divadle Moravskoslezském, kde si zahrála roli Andělky v inscenaci Matka.

PETRA TERNOROVÁ - NA ROZHOVOR SE PODÍVEJTE ZDE>>

Po skončení školy své první angažmá vnučka kameramana Jana Tenory získala ve Východočeském divadle Pardubice, kde ztvárnila např. Markétu Lazarovou. Po pěti letech, roku 2014, přijala nabídku stát se členkou souboru Městského divadla Kladno. Vidět jste Petru Tenorovou mohli mj. v Městských divadlech pražský v inscenacích Čapek, Macbeth či Evžen Oněgin, dále pak třeba v Divadle Kalich.

Půvab ji předurčoval stát se pohádkovou kráskou. První Petru Tonerovou obsadil režisér Václav Křístek, který jí dal roli Johanky ve svých Třech srdcích (2007). Pak následovaly další. Princezny si zahrála v Kouzlech králů (2008) Zdeňka Zelenky či v Sněžném drakovi (2013), kde její královské rodiče ztvárnili Jitka Čvančarová a Saša Rašilov.

Talent Petry Tenorové nenechal chladným ani tvůrce seriálů. Vidět jste ji mohli v novácké Ulici, v Cukrárně, kde zpodobnila Ivu Sladkou, dceru Veroniky Žilkové, v Labyrintu, Modrém kódu či v Bohémě. Úspěšnou kariéru nastartovala i v dabingu.

O PETŘE TERNOROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ve volném čase ráda bruslí, lyžuje, tančí, ale baví ji i jízda na koni. Petra Tenorová poslouchá šansony Edith Piaf, kapely Pink Floyd či Lucie, ale také písničkáře Jaromíra Nohavicu nebo Karla Kryla.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Karel Ondrka
Karel Ondrka
zobrazit profil Ester Geislerová
Ester Geislerová
zobrazit profil Věra Galatíková
Věra Galatíková
zobrazit profil Ondřej Kavan
Ondřej Kavan
zobrazit profil Glenne Headly
Glenne Headly
zobrazit profil Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
zobrazit profil Tomáš Měcháček
Tomáš Měcháček
zobrazit profil Roman Mrázik
Roman Mrázik