Zuzana Vejvodová

Datum narození: 19. 9. 1980
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Zuzana Vejvodová se před kamerou objevila už jako školačka. Kromě prkem, která znamenají svět, se předvedla také před kamerou. Zaujala třeba v seriálech Hraběnky či Ulice.

Pochází z uměleckého prostředí. Rodina Zuzany Vejvodové se už po několik generací věnuje hudbě. Dědeček Jaromír Vejvoda proslul jako autor legendární polky Škoda lásky. Hudba se stala „prokletím“ i dalších členů rodiny Zuzany Vejvodové, tedy jejího otce Josefa a sestry Moniky.

ZUZANA VEJVODOVÁ – ROZHOVOR I O SEXU S KRAJČEM

Již při studiu na pražské konzervatoři Zuzana Vejvodová hostovala v několika divadlech. Po absolutoriu se její domovskou scénou stalo Divadlo Na Fidlovačce, kde si zahrála v dramatu Tři sestry, v komedii Jak se vám líbí či v muzikálech Hledá se muž, zn. Bohatý, Divotvorný hrnec, Mamzelle Nitouche.

Hostovala např. v Divadle Broadway nebo na Letních shakespearovských slavnostech, kde ztvárnila několik nejslavnějších ženských postav, jakými bezpochyby jsou Julie, Desdemona a Viola. Roku 1998 začala Zuzana Vejvodová působit v Divadle na Vinohradech.

Před kamerou se Zuzana Vejvodová objevila ještě jako školačka v strašidelné pohádce Freonový duch (1990) Zdeňka Zelenky či v seriálu Území bílých králů. Od té doby si zahrála v řadě televizních i filmových projektů. Jednu z ústředních postav na stříbrném plátně ztvárnila ve snímku Ireny Pavláskové Fotograf (2015) s Karlem Rodenem v hlavní roli.

O ZUZANĚ VEJVODOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Do povědomí široké obce televizních diváků se dostala v Hraběnkách, dále pak v Ulici TV Nova, kde ztvárnila muži obletovanou Libušku Nekonečkou, či v Přístavu, v němž zpodobnila lesbičku Hanku. Dále se Zuzana Vejvodová objevila mj. v seriálech Místo zločinu Plzeň nebo Temný kraj.

Partnerem Zuzany Vejvodové je herec, o téměř generaci starší Pavel Nečas, s nímž má syna Jonáše, který se jim narodil v lednu 2012.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Jitka Sedláčková
Jitka Sedláčková
zobrazit profil Josef Polášek
Josef Polášek
zobrazit profil Tovah Feldshuh
Tovah Feldshuh
zobrazit profil Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička
zobrazit profil Hana Brejchová
Hana Brejchová
zobrazit profil Aleš Háma
Aleš Háma
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Marek Daniel
Marek Daniel