Jan Pešout

Jan Pešout

Přezdívka: Peša
Profese: zpěvák, kytarista

Související celebrity

Životopis

Zpěvák skupiny Supersonic, šestadvacetiletý Jan Pešout, zkolaboval začátkem července 2017 na pódiu na festivalu v Čáslavi, podobně jako hvězda Věra Špinarová, a krátce nato zemřel.

Talentovaný muzikant Jan Pešout, zpěvák, kytarista a frontman amatérské kapely Supersonic, si na pódiu naposledy zahrál v sobotu 1. července 2017. Zničehonic se zhroutil na pódiu při vystoupení skupiny na Rockovém festivalu Čáslav na zahradě tamní Diakonie, kde Supersonic hrál jako poslední ze šesti amatérských kapel.

Ihned byl převezen do nemocnice v Kolíně, kam jej záchranka přivezla se selháním srdce. Přestože lékaři svedli několikahodinový boj o jeho život, mladý muzikant Jan Pešout, přezdíbaný Peša, zemřel. Podle slov mluvčí záchranky Petry Effenbergerové byl hudebník kardiak.

Čáslavsko-pražská kapela Supersonic, inspirovaná britskou kytarovou scénou 90. let 20. století, hrála ve složení Jan Pešout (kytara, zpěv), Ivo Mojžíš (bicí), Jan Potoček (kytara), Jan Urban (baskytara).

V březnu 2017 též na festivalu v Čáslavi zkolabovala rocková legenda Věra Špinarová, která v nemocnici zemřela po čtyřech dnech

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jonatán Pastirčák
Jonatán Pastirčák
zobrazit profil Jiří Vondráček
Jiří Vondráček
zobrazit profil Mikoláš Růžička
Mikoláš Růžička
zobrazit profil Marcel Zmožek
Marcel Zmožek
zobrazit profil Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Petr Čejka
Petr Čejka