Kamila Magálová

Datum narození: 16. 11. 1950
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Kamila Magálová, která se českému publiku předvedla zejména v komediích Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel, za svou kariéru ztvárnila desítky rolí.

Již při studiu herectví VŠMU v Bratislavě se Slovenka Kamila Magálová, rozená Kamila Slováková, stala roku 1972 členkou Poetického souboru Nové scény v Bratislavě. Deset let nato přijala angažmá v Činohře Slovenského národního divadla v Bratislavě.

KAMILA MAGÁLOVÁ - ŠLA PO NÍ STB

Po několika menších televizních rolích Kamila Magálová na stříbrném plátně debutovala v psychologickém dramatu Koncert pre pozostalých (1976), kde zazářila po boku Juraje Kukury. Od té doby si zahrála v desítkách televizních inscenací a řadě seriálů. TV Prima vysílala krimisérii Za sklem (2016), v níž ztvárnila šéfku vyšetřovatelů.

KAMILA MAGÁLOVÁ - SEXY SCÉNA S MILANEM LASICOU

České divácké publikum mohlo talent Kamily Magálové ocenit mj. v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh (2009), kde si zahráli též Jiří Bartoška, Eva Holubová, Oldřich Kaiser, Nela Boudová, Roman Vojtek či Martha Issová, a v jejím pokračování Líbáš jako ďábel (2012).

Společně s Janem Budařem, Jaromírem Dulavou, Jiřím Lábusem, Norbertem Lichým a Ivanou Uhlířovou dostala Kamila Magálová roli v komediálním dramatu Hmyz (2018) režiséra a scenáristy Jana Švankmajera, který o tomto projektu začal uvažovat již počátkem 70. let 20. století.

O KAMILE MAGÁLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Kromě své herecké kariéry se Kamila Magálová věnovala též charitě. Stala se velvyslankyní dobré vůle fondu UNICEF a prezidentkou Nadace na záchranu koní.

Kamila Magálová, dcera slovenského dirigenta Ladislava Slováka a sestra herce Mariána Slováka, byla vdaná za podnikatele Slavomírá Magála, s nímž si kromě dcery Daniely a syna Martina pořídila hotel Kamila v Čiernej Vodě. V roce 2012 se kvůli manželově nevěře rozvedli. Herečka nedlouho poté zkolabovala při zkoušce a byla tři dny v komatu.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Carmen Mayerová
Carmen Mayerová
zobrazit profil Bolek Polívka
Bolek Polívka
zobrazit profil Anna Geislerová
Anna Geislerová
zobrazit profil Jitka Molavcová
Jitka Molavcová
zobrazit profil Freya Allan
Freya Allan
zobrazit profil Jana Holcová
Jana Holcová