Jiří Štrébl

Jiří Štrébl

Datum narození: 11. 11. 1958
Místo narození: Praha
Profese: herec, fotograf
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jiří Štrébl vystudoval ekonomii. Už na škole jej to ovšem táhlo k divadlu a později před televizní a divadelní kamery.

Rodiče Jiřího Štrébla měli umělecké sklony a on od mládí hrál v pražském amatérském souboru Na Zatlance. Špatný kádrový posudek mu nejdříve studium znemožnil, tak se vyučil prodavačem. Následně, už jako dělnický kádr, absolvoval Vysokou školu ekonomickou.

JIŘÍ ŠTRÉBL - KOHO JEŠTĚ DIVÁCI ZMLÁTILI?

K divadlu tíhl už na škole

Jako ekonom se Jiří Štrébl nikdy neživil, jelikož jej to stále táhlo k divadlu. Už ve dvaceti vyhrál konkurz do Rubínu, kde ztvárnil např. titulní roli Krysaře. Diváci jej mohli vidět v Divadle Palace, ve Studiu Hrdinů, v Paláci Akropolis či v Divadelní společnosti Masopust. Kromě herectví se věnoval fotografování, zejména divadelních představení, a stal se v tomto oboru uznávaným tvůrcem.

Televizním divákům se vryl do paměti jako Miloš Knobloch z novácké Ulice, jehož seriálou ženou je Vanda Hybnerová. Lidé jej zastavovali a nadávali mu za to, co seriálový záporák zrovna udělal. Dokonce byl herec i fyzicky napaden. Kromě Ulice se objevil v několika desítkách seriálů, v nichž dostal většinou jen epizodní úlohy.

O JIŘÍM ŠTRÉBLOVI ČTĚTE ZDE>>

Za zmínku rozhodně stojí výkon Jiřího Štrébla v roli vraždícího advokáta v díle Slepý svědek v krimi sérii Případy 1. oddělení, jež tvořila parta skvělých herců: Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka a Miroslav Hanuš.

Tvář Jiřího Štrébla může být filmovým fandům známa z thrilleru z prostředí estébáků Pouta (2009), z černé komedie Hlava – ruce – srdce (2010), kde si zahrál šoféra, nebo z životopisného dramatu Filipa Renče Lída Baarová (2016), v němž ztvárnil producent Ericha von Neussera.

Jiří Štrébl má syna Eduarda a dceru Ester. Jeho sestra Alena Štréblová je též herečka. Jiří Štrébl vystřídal řadu partnerek, většinou o dost mladších. Patří mezi ně také herečka Vanda Hybnerová, s níž se málem vzali, či novinářka Renata Kalenská.

 

Další Herci

zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus
zobrazit profil Liam  Neeson
Liam Neeson
zobrazit profil Josef Trojan
Josef Trojan
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková