Klára Oltová

Klára Oltová

Datum narození: 20. 2. 1976
Místo narození: Pardubice
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Klára Sedláčková-Oltová se do povědomí široké divácké veřejnosti dostala rolemi v seriálech Všechny moje lásky či Ordinace v růžové zahradě 2.

Už jako školačka hrála na klavír a chodila do baletu, který asi pět let dost netradičně kombinovala se závodním lyžováním. Záhy k tomu Klára Sedláčková přidala ještě dramatický kroužek. Její první divadelní rolí byl Bourec morušový. Po studiu na JAMU v Brně přišla díky konkurzu do Divadla v Dlouhé.

KLÁRA OLTOVÁ - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Oltová si zahrála Rusalku i vražedkyni

Prvním partnerem Kláry Oltové v profesionálním angažmá byl Karel Roden, který ji provázel i v jejím filmovém debutu. Hráli spolu Dívku a Umrlce v Kytici. V průběhu angažmá v Dlouhé měla štěstí na velkou řadu rozdílných rolí. Zahrála si groteskní postavu kuchařky Catiche (Sýr, sýr!), postiženou Beth v Mámení mysli, netypickou Rusalku v Kabaretu Undine či vražedkyni v Obrazech z Francouzské revoluce. Vidět ji diváci mohli také v Národním divadle.

O KLÁŘE OLTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V Ordinaci Oltová ztvárnila sestru

Na televizní obrazovce Klára Oltová zazářila v seriálu Všechny moje lásky, kde si zahrála „mladší já“ Veroniky Žilkové. V létě 2017 se stala posilou zdravotního personálu kamenické nemocnice v Ordinaci v růžové zahradě 2, kde jako sestřička Květa Hrzánová učarovala Vilíkovi v podání Romana Štabrňáka.

V soukromém životě je Klára Oltová maminkou synů Kristiána a Olivera. Hereččino šťastné manželství mělo poněkud neobvyklý začátek (VÍCE ČTETE ZDE).

 

Články o celebritě

 Sandra Pogodová (47) odhalila vnady! Sexy pozdrav z dovolené Sandra Pogodová (47) odhalila vnady! Sexy pozdrav z dovolené Herečka a moderátorka Sandra Pogodová si momentálně užívá na dovolené. O prosluněnou pohodu se rozho... číst článek
Jak slavní vítali nový rok: Agáta v náručí nejnovějšího milence, u Bendové drama! Jak slavní vítali nový rok: Agáta v náručí nejnovějšího milence, u Bendové drama! Rok se s rokem sešel a zase ten Silvestr. S tím, jak poslední den v roce prožívaly slavné osobnosti,... číst článek
Ten kudrnáč je Miroslav Krobot? Hercova dcera Lenka tátovi popřála k narozeninám senzační fotkou Ten kudrnáč je Miroslav Krobot? Hercova dcera Lenka tátovi popřála k narozeninám senzační fotkou Herečka Lenka Krobotová (44) se na sociálních sítích rozhodla veřejně popřát svému otci, slavnému he... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alena Mudrová
Alena Mudrová
zobrazit profil Marie Tomášová
Marie Tomášová
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller
zobrazit profil Michael Madsen
Michael Madsen
zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík
zobrazit profil Aunjanue Ellis
Aunjanue Ellis
zobrazit profil Halle Bailey
Halle Bailey