Pavel Kováčik

Datum narození: 2. 7. 1955
Profese: politik KSČM, zootechnik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Pavel Kováčik, někdejší člen KSČ, byl v letech 1998 až 2021 poslanec. V senátních volbách 2020 neuspěl.

Po absolvování Vysoké školy zemědělské v Brně Pavel Kováčik, který se hlásí k slovenské národnosti, pracoval v JZD Dalešice jako střediskový zootechnik a zootechnik krmivář. V období od prosince 1988 do dubna 1990 byl profesionálním funkcionářem Okresního výboru KSČ v Třebíči.

PAVEL KOVÁČIK O ZLOČINU A MILADĚ HORÁKOVÉ

Posléze se vrátil do JZD, odkud odešel coby ředitel do Kooperačního sdružení Hrotovice. Již ve volbách 1996 Pavel Kováčik získal křeslo ve Sněmovně, které opakovaně obhájil.

Počátkem roku 2003 Pavel Kováčik patřil v rámci KSČM ke skupině politiků, která podpořila Václava Klause na post českého prezidenta. Své kolegy poslance „ohromil“ roku 2007, kdy je omylem oslovil slovem soudruzi.

Zootechnik Pavel Kováčik se agažoval i v místní politice. V komunálních volbách v letech 1994, 1998, 2002 a 2006 byl za KSČM zvolen do zastupitelstva Hrotovic. V dalších neuspěl, stejně jako v senátních volbách 2000.

Ve stínové vládě KSČM se Pavlu Kováčikovi dostalo pocty spravovat resort zemědělství. V parlamentních volbách 2017 se stal lídrem komunistické kandidátky v Kraji Vysočina. Mandát díky preferenčním hlasům obhájil. Ve volbách 2021 se strana do Sněmovny nedostala.

Do senátních voleb 2020 KSČM Pavla Kováčika vyslala vybojovat post v horní komoře za obvod č. 54 - Znojmo, což se mu nepodařilo.

O PAVLU KOVÁČIKOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Kováčik je ženatý.

 

 

 

Články o celebritě

Vojtěch varoval před úplným rozvolněním: Indická mutace na nás dopadne, je to otázka času Vojtěch varoval před úplným rozvolněním: Indická mutace na nás dopadne, je to otázka času Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes ve Sněmovně varoval před rozšířením indické mutace ... číst článek
Dukovany bez Rusů a Číny. Opozice našla shodu s Havlíčkem a přestane blokovat zákon Dukovany bez Rusů a Číny. Opozice našla shodu s Havlíčkem a přestane blokovat zákon Opoziční strany koalic Pirátů a Starostů a nezávislých (STAN) a Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) přestan... číst článek
Arenberger na odstřel? Nechte mě už v klidu, žádal. Babiš řekl, kdy o jeho osudu rozhodne Arenberger na odstřel? Nechte mě už v klidu, žádal. Babiš řekl, kdy o jeho osudu rozhodne Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) čelí dál spekulacím, zda bude odvolán kvůli aféře se ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Lenka Bochníčková
Lenka Bochníčková
zobrazit profil Jaroslav Palas
Jaroslav Palas
zobrazit profil Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
zobrazit profil Kamala Harris
Kamala Harris
zobrazit profil Daniel Pawlas
Daniel Pawlas
zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Petr Navrátil
Petr Navrátil