Václav Snopek

Datum narození: 20. 8. 1951
Profese: politik KSČM, automechanik, sociolog
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Václav Snopek, jenž poslanecký mandát poprvé získal roku 2006, se ve volbách 2017 stal jedničkou komunistické kandidátky v Pardubickém kraji. Křeslo v dolní komoře neobhájil.

Nejprve se Václav Snopek vyučil automechanikem, později odmaturoval na strojnické průmyslovce, vystudoval Ruský státní sociální institut Moskva a v letech 1988 až 1993 Moskevskou státní Univerzitu společenských věd. Nějakou dobu se živil opravováním aut, po studiích působil jako sociolog.

VÁCLAV SNOPEK VS ORGANIZACE REKONSTRUKCE STÁTU

Do komunální politiky komunista Václav Snopek vstoupil již roku 1994 a opakovaně zastupitelský post obhájil. Podobně tomu bylo i s křeslem v Zastupitelstvu Pardubického kraje. Naopak v horní komoře štěstí neměl. Třikrát marně usiloval o zvolení do Senátu za obvod č. 43 - Pardubice.

Do vysoké politiky se Václavu Snopkovi podařilo probojovat roku 2006. Ve volbách 2010 o poslanecký mandát přišel, ale v předčasných volbách 2013 po pádu vlády Petra Nečase jej znovu získal. V parlamentních volbách 2017 se stal lídrem KSČM v Pardubickém kraji. Křeslo v dolní komoře neobhájil.

O VÁCLAVU SNOPKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Zdenkou Václav Snopek vychoval syna Lukáše a dceru Kateřinu.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Růžička
Jiří Růžička
zobrazit profil Miloš Petera
Miloš Petera
zobrazit profil Martin Major
Martin Major
zobrazit profil Robin Povšík
Robin Povšík
zobrazit profil Jiří Strýček
Jiří Strýček