Jan Zadražil

Datum narození: 5. 11. 1975
Místo narození: Řež u Prahy
Profese: herec, muzikant
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jan Zadražil zazářil v seriálech Rodinná pouta, posléze Velmi křehké vztahy, Místo činu Plzeň nebo Ohnivý kuře. Zahrál si i klíčové role ve filmech.

Poté, co Jan Zadražil vystudoval pražskou konzervatoř, vystřídal řadu scén. Jmenujme např. Horácké divadlo Jihlava, Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo na Vinohradech, Divadlo v Celetné, Divadlo v Řeznické, Divadlo Husa na provázku, Divadlo Viola, Divadlo Metro.

JAN ZADRAŽIL - NEJEN O ZÁKEŘNÝCH BOLESTECH

Zadražil byl manželem Čvančarové

Na obrazovce Jan Zadražil a Oldřich Vlach ztvárnili hlavní role v inscenaci Nepodepsaný knoflík (2003). V psychologickém dramatu Sněžná noc (2009) si Jan Zadražil zahrál jednu z ústředních postav napínavého příběhu, a to manžela krásné Karoly v podání Jitky Čvančarové.

Objevil se v řadě seriálů, mj. Zdivočelá země, Cesty domů či Ohnivý kuře. V Rodinných poutech později přejmenovaných na Velmi křehké vztahy se Jan Zadražil předvedl jako anesteziolog Ludvík Strnad, jemuž není „nic svaté“. Ústředních trojici detektivů ztvárnil společně s Lukášem Vaculíkem a Martinem Stránským v seriálu Jana Hřebejka Místo zločinu Plzeň.

Zadražil se blýskl v komediích i v hororu

V celovečerním filmu dostal Jan Zadražil svou první hlavní roli v komedii Vy nám taky, šéfe! (2008), a to po boku Václava Vydry či Ladislava Hampla. Bývalého přítele ústřední postavy - ambiciózní reportérky - v podání Lucie Vondráčkové Jan Zadražil zpodobnil v hororu Labyrint (2012). Jednu z klíčových úloh dostal také v komedii Nekorektní příběh (2020). 

O JANU ZADRAŽILOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Zadražil je ženatý. Se svou tehdy ještě budoucí manželkou, s níž má dcery Kateřinu a Julii, se seznámil, když s kolegy a kamarády zakládal kapelu Moje řeč, v níž hraje a zpívá.

 

Další Herci

zobrazit profil Denisa Nesvačilová
Denisa Nesvačilová
zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell
zobrazit profil Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
zobrazit profil Petr Rychlý
Petr Rychlý
zobrazit profil Olivia Colman
Olivia Colman
zobrazit profil Lubomír Kostelka
Lubomír Kostelka
zobrazit profil Barbora Bočková
Barbora Bočková
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal