Eva Elsnerová

Eva Elsnerová

Datum narození: 16. 11. 1973
Místo narození: Teplice
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka, tanečnice
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečku Evu Elsnerovou, jež se věnuje především divadlu, pro film objevil režisér Juraj Jakubisko. Na televizní obrazovce se představila rolí advokátky v nováckém seriálu Ulice.

Do osmnácti let se Eva Elsnerová jmenovala po otci Vaňásková, pak požádala o změnu příjmení po matce. Již od patnácti hostovala ve Východočeském divadle v Pardubicích, při studiu na DAMU dokonce v Národním divadle. Po absolutoriu se stala členkou divadelního spolku Kašpar, kde ztvárnila řadu hlavních i menších rolí.

O EVĚ ELSNEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na filmovém plátně Eva Elsnerová debutovala rolí Sabriny v kontroverzním snímku Juraje Jakubiska Post Coitum (2004), při jehož natáčení se na place potkala s Jiřím Langmajerem, Richardem Krajčem či Francem Nerem. Historickou postavu Bereniczky zpodobnila v životopisném dramatu Bathory (2008). Milovníci seriálů mohli Evu Elsnerovou sledovat jako advokátku Elen Mrázkovou v Ulici TV Nova.

Eva Elsnerová se věnuje i dabingu

Hovoří italsky, anglicky, maturovala z ruštiny a díky babičce mluví slovensky. Kromě divadelního herectví, jež je její prací i koníčkem, se Eva Elsnerová věnuje dabingu, zpěvu, tanci, hře na klavír a flétnu.

Kvůli vážné nemoci, preeklampsii, přišla Eva Elsnerová v osmém měsíci o dítě a následně i o ledviny. Díky včasné transplantaci se dala do pořádku a roku 2014 porodila syna Vojtěcha. Jejím manželem je herec a divadelní režisér Jakub Špalek

 

Další Herci

zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell
zobrazit profil David Novotný
David Novotný
zobrazit profil Václav Kotva
Václav Kotva
zobrazit profil Andrej Hryc
Andrej Hryc
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková
zobrazit profil Klára Oltová
Klára Oltová