Šárka Hrbáčková

Šárka Hrbáčková

Místo narození: Vlašim
Profese: operní pěvkyně, mezzosopranistka

Související celebrity

Životopis

Operní pěvkyně Šárka Hrbáčková se stala uznávanou a oceňovanou mezzosopranistkou jak v České republice, tak v zahraničí. Mezi její hvězdné role patří Bizetova Carmen.

Zpěv Šárka Hrbáčková studovala na konzervatoři v Českých Budějovicích a účastnila se Mistrovských pěveckých kurzů Petera Dvorského. Již během studia účinkovala na scéně opery Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde dostala několik prvních sólových příležitostí. V roce 2004 se stala hostující sólistkou opery Slezského divadla v Opavě, kde posléze přijala angažmá.

Roku 2014 začala hostovat na jevišti Státní opery Praha. Pravidelně vystupuje na scénách a koncertních pódiích v Německu, Rakousku, Belgii, Portugalsku, Španělsku či Polsku. Šárka Hrbáčková se věnuje i koncertní a duchovní hudbě. Spolupracovala např. s orchestrem Czech Virtuosi, Jihočeskou komorní filharmonií nebo Filharmonií Bohuslava Martinů.

Talentovaná mezzosopranistka Šárka Hrbáčková je držitelkou řady ocenění. Již roku 2002 získala 2. cenu na Pěvecké soutěži duchovní a koncertní hudby v Kroměříži. Obdržela Cenu Stanislavy Součkové pro rok 2013 za nejlepší ženský výkon v roli Santuzzy v opeře Pietra Mascagniho Sedlák kavalír a pro rok 2015 v roli Carmen. Obě postavy ztvárnila v českobudějovickém divadle.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lou Fanánek Hagen
Lou Fanánek Hagen
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Bohouš Josef
Bohouš Josef
zobrazit profil Daniel Nekonečný
Daniel Nekonečný
zobrazit profil Bára Basiková
Bára Basiková
zobrazit profil Lipo (Tomáš Červinka)
Lipo (Tomáš Červinka)
zobrazit profil Lenny Filipová
Lenny Filipová
zobrazit profil Justin Bieber
Justin Bieber