Radek Vondráček

Datum narození: 30. 12. 1973
Místo narození: Kroměříž
Profese: politik hnutí ANO 2011, právník

Související celebrity

Životopis

Radek Vondráček, politik hnutí ANO 2011, ve volbách 2013 získal poslanecký mandát a v roce 2021 jej podruhé obhájil. Zvolen byl ve Zlínském kraji.

Po studiu Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně byl Radek Vondráček v letech 2000 až 2003 koncipientem v AK JUDr. Jan Halás a poté začal působit jako samostatný advokát.

RADEK VONDRÁČEK KŘEPČIL VE SNĚMOVNĚ

Vondráček vystřídal Jermanovou

Do Sněmovny se ještě tehdy nestraník Radek Vondráček dostal za hnutí ANO 2011 ve volbách 2013. V lednu 2017 byl zvolen 1. místopředsedou dolní komory, když na tuto funkci rezignovala Jaroslava Pokorná Jermanová.

V komunálních volbách 2014 Radek Vondráček získal post zastupitele města Kroměříže. V listopadu téhož roku se stal neuvolněným místostarostou města. Na tuto funkci rezignoval po zvolení místopředsedou Sněmovny.

Pomohly mu preferenční hlasy

Ve volbách 2016 Radek Vondráček úspěšný nebyl. Do parlamentního klání 2017 si jej hnutí ANO vybralo za jedničku své zlínské kandidátky. Poslanecký mandát díky preferenčním hlasům obhájil a stal se 8. předsedou dolní komory Parlamentu ČR.

Do voleb 2021 Radek Vondráček vkročil opět jako lídr hnutí ANO 2011 ve Zlínském kraji a v dolní komoře setrval.

O RADKU VONDRÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Radek Vondráček je otcem dvou dětí.

 

 

 

Články o celebritě

Nejvyšší žalobce bude nově jmenován jen na sedm let. Sněmovna se na tom shodla Nejvyšší žalobce bude nově jmenován jen na sedm let. Sněmovna se na tom shodla Funkční období nejvyššího státního zástupce bude zřejmě sedmileté a bez možnosti opakování. Sněmovna... číst článek
Konečně! Poslanci po šesti dnech podpořili novelu o volbě poštou. ANO pak narazilo s mimořádnými schůzemi Konečně! Poslanci po šesti dnech podpořili novelu o volbě poštou. ANO pak narazilo s mimořádnými schůzemi Sněmovna dnes v úvodním kole projednávání podpořila koaliční návrh, který má umožnit korespondenční ... číst článek
Hádky o korespondenční volbu: Vondráčkovi chybí plenta, poslankyně pobavila „čudlíčkem“ Hádky o korespondenční volbu: Vondráčkovi chybí plenta, poslankyně pobavila „čudlíčkem“ Sněmovna po dalších šesti hodinách jednání opět přerušila projednávání koaličního návrhu o umožnění ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Zdeněk  Seidl
Zdeněk Seidl
zobrazit profil Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
zobrazit profil Jitka Zikmundová
Jitka Zikmundová
zobrazit profil Marek Ženíšek
Marek Ženíšek
zobrazit profil Petr  Gawlas
Petr Gawlas
zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková