Ladislav Okleštěk

Ladislav Okleštěk

Datum narození: 10. 3. 1961
Místo narození: Prostějov
Profese: politik hnutí ANO 2011, 6. hejtman Olomouckého kraje
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Ladislav Okleštěk, který byl od února 2017 do října 2020 hejtmanem Olomouckého kraje, ve volbách 2021 znovu obhájil poslanecký mandát.

Po maturitě na Střední zemědělské škole ve Vyškově Ladislav Okleštěk nastoupil na Vysokou školu zemědělskou v Brně. Studium ale nedokončil. Poté se živil jako technicko-hospodářský pracovník v JZD Výšovice. Roku 1991 začal podnikat, mj. vlastnil podíl ve společnosti, která se zabývala poradenstvím, zprostředkováním a výrobou elektřiny ze solárních elektráren.

LADISLAV OKLEŠTĚK V DEBATĚ BLESKU

Politikem ANO je Okleštěk od roku 2012

Do komunální politiky Ladislav Okleštěk vstoupil jako nestraník za Sdružení nezávislých kandidátů, když se ve volbách 1994 dostal do Zastupitelstva obce Výšovice a stal se rovnou i starostou. Posty opakovaně obhájil. Neúspěšný byl až ve volbách 2014, kdy kandidoval za hnutí ANO 2011. Po deseti letech musel opustit jak kancelář starosty, tak místo v zastupitelstvu.

V roce 2012 se stal členem hnutí Andreje Babiše. A vyplatilo se. V předčasných volbách 2013, vyvolaných pádem vlády Petra NečaseLadislav Okleštěk získal poslanecký mandát.

V krajských volbách 2016 se Ladislav Okleštěk stal zastupitelem a posléze i radním. Hejtmanem Olomouckého kraje byl zvolen v únoru 2017, a to po odvolání Oty Košty kvůli jeho údajným problémům s alkoholem.

V parlamentních volbách 2017  Ladislav Okleštěk byl jedničkou kandidátky hnutí ANO Olomouckého kraje. Mandát si udržel. Do voleb 2020 jej hnutí vyslalo obhájit křeslo tamního hejtmana, což se mu nepodařilo.

V parlamentních volbách 2021 se Ladislav Okleštěk opět stal jedničkou olomoucké kandidátky hnutí ANO. V sněmovním křesle nadále setrval.

O LADISLAVU OKLEŠŤKOVI ČTĚTE ZDE>>

Ladislav Okleštěk je ženatý. Má dceru a syna.

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Velká bitva o Ústí: Babiš půjde přímo proti Bartošovi! Šéf Pirátů si rýpl do ANO Velká bitva o Ústí: Babiš půjde přímo proti Bartošovi! Šéf Pirátů si rýpl do ANO V říjnových volbách se chystá jeden velký střet. Premiér a předseda ANO Andrej Babiš totiž povede ka... číst článek
Babiš jako jednička ve středních Čechách. ANO rozhodne o kandidátkách pro říjnové volby Babiš jako jednička ve středních Čechách. ANO rozhodne o kandidátkách pro říjnové volby Republikový výbor hnutí ANO by měl o kandidátních listinách pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny... číst článek
Faltýnek je klíčový, tvrdí Babiš. Dostal košem od miliardáře a dalších dvou poslanců z ANO Faltýnek je klíčový, tvrdí Babiš. Dostal košem od miliardáře a dalších dvou poslanců z ANO Trojice poslanců ANO Juříček, Bláha a Staněk se rozhodli, že nebudou znovu kandidovat za hnutí ANO. ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Nina Nováková
Nina Nováková
zobrazit profil Jiří Jureček
Jiří Jureček
zobrazit profil Andrej Babiš
Andrej Babiš
zobrazit profil Milan Hnilička
Milan Hnilička
zobrazit profil Josef Řihák
Josef Řihák
zobrazit profil Denys Šmyhal
Denys Šmyhal
zobrazit profil Stanislav Juránek
Stanislav Juránek