Martin Kolovratník

Datum narození: 11. 4. 1975
Profese: politik hnutí ANO 2011, novinář, poradce pro marketing
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Martin Kolovratník, který křeslo ve Sněmovně získal ještě jako nestraník roku 2013, jej ve volbách 2021 opět obhájil. Zvolen byl v Pardubickém kraji.

Po gymnáziu vystudoval obor dopravní inženýrství na Univerzitě Pardubice. Již při studiu Martin Kolovratník pracoval v soukromém rádiu. Živil se mj. jako náměstek ředitele pro oblast komunikace a PR ve firmě VCES či poradce pro marketing v Českém Telecomu. Roku 2001 zakládal pobočku Českého rozhlasu v Pardubicích, kterou do září 2013 šéfoval.

O MARTINU KOLOVRATNÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Post hejtmana Kolovratník nezískal

Do politiky Martin Kolovratník vstoupil ve volbách 2013, kdy jako nestraník za hnutí ANO 2011 získal poslanecký mandát. Komunální volby 2014 mu vynesly pozice zastupitele města Pardubic a MO Pardubice III.

krajských volbách 2016 Martin Kolovratník neuspěl. V parlamentních volbách 2017 se stal jedničkou kandidátky hnutí Andreje Babiše v Pardubickém kraji. Post ve Sněmovně obhájil. 

Do voleb 2020 hnutí ANO 2011, jehož se stal členem, Martina Kolovratníka vyslalo zabojovat o křeslo hejtmana Pardubického kraje. Uspět se mu nepodařilo. Ve volbách 2021 si udržel křeslo v dolní komoře.

Martin Kolovratník je ženatý a má dva syny.

 

 

 

Články o celebritě

Jurečka: Vím, že jsem mnoho z vás zklamal... KDU-ČSL ho drží, opozice vzpomněla i pivo za covidu Jurečka: Vím, že jsem mnoho z vás zklamal... KDU-ČSL ho drží, opozice vzpomněla i pivo za covidu Marian Jurečka (KDU-ČSL) se opět omluvil, širší vedení jeho vlastní strany ho podpořilo, stejně jako... číst článek
Kupka k Babišově výstupu ve Sněmovně: Snižuje úroveň české politiky Kupka k Babišově výstupu ve Sněmovně: Snižuje úroveň české politiky V dnešní Partii Terezie Tománkové došla řeč i na vystoupení Andreje Babiše z tohoto týdne, kdy ve Sn... číst článek
Střet zájmů ve vysílací radě? Její člen má Babišovi radit s kampaní, prověří to právníci Střet zájmů ve vysílací radě? Její člen má Babišovi radit s kampaní, prověří to právníci Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nechá vypracovat právní analýzu týkající se možného ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Lukáš Curylo
Lukáš Curylo
zobrazit profil Stanislav Berkovec
Stanislav Berkovec
zobrazit profil Josef Novotný
Josef Novotný
zobrazit profil Lydie Franka Bartošová
Lydie Franka Bartošová
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Jaroslav Doubrava
Jaroslav Doubrava
zobrazit profil François Hollande
François Hollande
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová