Vojtěch Pikal

Vojtěch Pikal

Datum narození: 19. 2. 1987
Místo narození: Olomouc
Profese: politik České pirátské strany, programátor
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Programátor Vojtěch Pikal, organizátor laprů a ochránce přírody, byl v letech 2017 až 2021 poslancem za Českou pirátskou stranu.

Po absolvování přírodovědné větve na gymnáziu Vojtěch Pikal vystudoval informatiku na Univerzitě Palackého. V roce 2013 byl na pracovní stáži v Budapešti, poté pracoval jako vývojář a tester software v Olomouci, programátor v Prostějově a softwarový analytik v Praze.

VOJTĚCH PIKAL MÍSTOPŘEDSEDOU SNĚMOVNY

Do České pirátské strany Vojtěch Pikal vstoupil v únoru 2012. Spoluzakládal Mladé Piráty, kde byl strážcem pokladu. Jeho cílem v politice je reforma majetkových autorských práv a ochrana svobody slova tak, aby zbytečně nebyl bržděn technický a kulturní rozvoj společnosti.

V krajských volbách 2012 Vojtěch Pikal kandidoval na post zastupitele, ale neuspěl. Stejně dopadl i v předčasných volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, a ve volbách do Evropského parlamentu 2014. Štěstí mu nepřálo ani ve volbách 2014. Stal se poté alespoň členem Kontrolního výboru Zastupitelstva města Olomouce a členem Komise městské části Olomouc-střed.

Do parlamentních voleb 2017 Piráti Vojtěcha Pikala vyslali jako svou jedničku kandidátky Olomouckého kraje a získal křeslo v dolní komoře. V ní setrval do podzimu 2021, kdy Piráti ve volbách pohořeli a získali jen čtyři křesla.

O VOJTĚCHU PIKALOVI ČTĚTE ZDE>>

Vojtěch Pikal se věnuje organizování laprů a dalších her pro mládež. Je členem Českého svazu ochránců přírody, kde léta působil jako vedoucí oddílu Mladých ochránců přírody. Mezi jeho zájmy dále patří společenský tanec, sledování infotainmentu na YouTube nebo četba fantasy a sci-fi literatury.

 

Články o celebritě

Babiš chce zůstat ve vedení ANO. Schillerová nevylučuje, že mu bude krýt záda. Vondráček končí Babiš chce zůstat ve vedení ANO. Schillerová nevylučuje, že mu bude krýt záda. Vondráček končí Hnutí ANO si zvolí zhruba za šest týdnů nové vedení. Staronovým předsedou by rád zůstal bývalý premi... číst článek
Piráti přijdou o další výraznou tvář? Kvůli sporům pozastaví členství místopředseda Pikal Piráti přijdou o další výraznou tvář? Kvůli sporům pozastaví členství místopředseda Pikal Členství u Pirátů pozastaví jejich dosavadní místopředseda Vojtěch Pikal. Uvedl to dnes web hn.cz. P... číst článek
Bartošovi se rozrůstá konkurence. Piráty chce vést bývalá místopředsedkyně i ostravský radní Bartošovi se rozrůstá konkurence. Piráty chce vést bývalá místopředsedkyně i ostravský radní Kandidáty na předsedu Pirátů budou o víkendu kromě obhajujícího šéfa Ivana Bartoše a senátora Lukáše... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Monika Jarošová
Monika Jarošová
zobrazit profil Lubomír Wenzl
Lubomír Wenzl
zobrazit profil Jiří Hlavatý
Jiří Hlavatý
zobrazit profil Helena Langšádlová
Helena Langšádlová
zobrazit profil Robert Fico
Robert Fico
zobrazit profil Jan Grolich
Jan Grolich