Giuseppe Maiello

Giuseppe Maiello

Datum narození: 10. 6. 1962
Místo narození: Neapol
Profese: politik České pirátské strany, pedagog, antropolog
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Antropolog a pedagog Giuseppe Maiello se v parlamentních volbách 2017 stal jedničkou kandidátky České pirátské strany Zlínského kraje.

Z rodné Neapole, kde vystudoval politické vědy východní Evropy se specializací na historii, Giuseppe Maiello přesídlil do Prahy, kde žije od roku 1985 a pracuje jako pedagog na Vysoké škole finanční a správní. Dále přednáší na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, na Univerzitě Palackého v Olomouci a na Fakultě společenských studií ve Vsetíně.

Kromě toho Giuseppe Maiello učil italštinu v Italském kulturním institutu v Praze a působil jako zvláštní badatel italského ministerstva obrany. Trvalý pobyt v Česku, respektive v ČSFR získal roku 1992. Od roku 2005 bojoval za záchranu Klánovického lesa před jeho zničením a přebudováním na golfové hřiště. V roce 2013 se díky změně územního plánu podařilo les zachránit.

Ve volbách 2010 byl Giuseppe Maiello jako člen Strany zelených zvolen na kandidátce subjektu s názvem Čas na změnu zastupitelem Městské části Praha-Klánovice. V komunálních volbách 2014 se za Liberálně ekologickou stranu neúspěšně pokusil probojovat do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Dvakrát mu štěstí nepřálo, když se snažil zasednout v Evropském parlamentu. V parlamentních volbách 2017 se Giuseppe Maiello již jako člen České pirátské strany stal jejím lídrem ve Zlínském kraji.

Pedagog a antropolog Giuseppe Maiello je autorem publikací Vampyrismus v kulturních dějinách Evropy, Nástin dějin a literatury Lužických Srbů.

Se svou partnerkou Zorkou StarčevičovouGiuseppe Maiello tři děti.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jožo Ráž
Jožo Ráž
zobrazit profil Jiří Kobza
Jiří Kobza
zobrazit profil Marilyn  Monroe
Marilyn Monroe
zobrazit profil Marcela Skuherská
Marcela Skuherská
zobrazit profil Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
zobrazit profil Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík
zobrazit profil Ashton Sanders
Ashton Sanders
zobrazit profil Alexandra Borbély
Alexandra Borbély