Luis Fonsi

Luis Fonsi

Datum narození: 15. 4. 1978
Místo narození: San Juan, Portoriko
Výška: 175 cm
Profese: zpěvák, skladatel, klavírista, herec kytarista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Luis Fonsi se s rapperem Daddym Yankeem proslavili hitem Despacito, který v létě 2017 na YouTube převálcoval všechna ostatní videa, když nasbíral přes tři miliardy zhlédnutí.

Portorický zpěvák a skladatel Luis Fonsi, vlastním jménem Luis Alfonso Rodriguez López-Cepero, se už v dětství zajímal o muziku. Nějakou dobu byl členem slavné chlapecké kapely Menudo.

DESPASITO POMOHLO CESTOVNÍMU RUCHU

Jeho první sólové CD Comenzaré (1998) si okamžitě získalo fanoušky nejen v Portoriku, ale v celé Latinské Americe. Podobného úspěch se dočkalo také album Eterno (2000). Téhož roku Luis Fonsi nazpíval duet s Christinou Aguilerou Mi reflejo, jímž dobil i Španělsko.

Velmi úspěšná deska byla též Abrazar la Vida (2003), na níž je jeho do té doby nejúspěšnější skladba Quien te dijo eso? Dále vydal CD Paso a Paso (2005) či Palabras del Silencio (2009). Píseň z této desky No me doy por Vencido Luis Fonsi zazpíval v roce 2008 na udílení Nobelové ceny za mír v norském Oslu.

Hitem, jímž si získal celosvětovou popularitu, je skladba Despacito, jíž nahrál společně s rapperem Daddym Yankeem. V létě 2017 tato píseň na YouTube získala přes tři miliardy zhlédnutí, čímž se stala do té době nesledovanějším videem v historii.

KDO JE KRÁSKA Z HITU DESPASITO?

Vysílání skladby Despacito bylo v malajsijských státních sdělovacích prostředcích kvůli jejímu obscénnímu textu zakázáno vládou. Naopak ve Venezuele zaujala i hlavu státu. Tamní prezident Nicolás Maduro ji nezákonně použil při své kampani.

Skladatel, zpěvák, kytarista, klávesista a herec Luis Fonsi se v červenci 2006 oženil s herečkou Adamari López. Jejich vztah skončil rozvodem v listopadu 2010. S druhou manželkou Águedou López má dceru Mikaelu López-Cepero, která se narodila v prosinci 2011 na Floridě.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jaroslav Svěcený
Jaroslav Svěcený
zobrazit profil Jindra Vobořil
Jindra Vobořil
zobrazit profil Michal Kindl
Michal Kindl
zobrazit profil DJ Lucca - Lucie Dvořáková
DJ Lucca - Lucie Dvořáková
zobrazit profil Jitka Šuranská
Jitka Šuranská
zobrazit profil Michal Vavro
Michal Vavro
zobrazit profil Martina Bárta
Martina Bárta