Vít Kaňkovský

Vít Kaňkovský

Datum narození: 5. 2. 1970
Místo narození: Brno
Profese: politik KDU-ČSL, lékař, manažer
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Vít Kaňkovský, který v roce 2013 poprvé získal poslanecký mandát, jej v parlamentních volbách 2021 v Kraji Vysočina opět obhájil.

Po gymnáziu v Telči a Lékařské fakultě Masarykovy univerzity pracoval Vít Kaňkovský mj. v Nemocnici Jihlava a od roku 2000 v Nemocnici Havlíčkův Brod, kde v letech 2006 až 2011 zastával post ředitele. Poté se tam stal primářem oddělení Centrální operační sály a centrální sterilizace.

VÍT KAŇKOVSKÝ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Kaňkovskému pomohly preferenční hlasy

Jako nestraník byl Vít Kaňkovský roku 1998 za KDU-ČSL zvolen zastupitelem města Třešť. Mandát zastupitele opakovaně obhájil. Ve volbách 2014 se díky preferenčním hlasům dostal z 18. místa kandidátky na druhé.

Do Zastupitelstva Kraje Vysočina byl Vít Kaňkovský zvolen opět jako nestraník za KDU-ČSL, a to roku 2012. Ve volbách 2016 mu znovu pomohly preferenční hlasy. Z 25. příčky jej posunuly na třetí.

V předčasných volbách 2013 Vít Kaňkovský kandidoval již jako člen lidovců do Sněmovny ze třetího místa. Tentokrát jej preferenční hlasy vynesly na místo první a získal poslanecký mandát.

Ve volbách 2017 se Vít Kaňkovský stal jedničkou kandidátky KDU-ČSL Kraje Vysočiny. V dolní komoře se mu podařilo setrvat.

Do voleb 2020 strana Víta Kaňkovského vyslala vybojovat funkci tamního hejtmana, což se mu nezdařilo.

V parlamentních volbách 2021 se Vít Kaňkovský stal lídrem koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) v Kraji Vysočina. Poslanecký mandát znovu obhájil.

O VÍTOVI KAŇKOVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Vít Kaňkovský je ženatý a má čtyři děti.

 

 

 

 

Články o celebritě

Důchodová reforma a vývoj kolem ní: Co nás čeká a co vázne? U penzí přijde velká změna Důchodová reforma a vývoj kolem ní: Co nás čeká a co vázne? U penzí přijde velká změna Vláda slíbila ve svém prohlášení komplexní a skutečnou důchodovou reformu do roku 2023. Vypadá to, ž... číst článek
Dávky na bydlení kvůli ceně energií zřejmě vzrostou. Na řadě je Senát Dávky na bydlení kvůli ceně energií zřejmě vzrostou. Na řadě je Senát Příspěvky na bydlení se kvůli razantnímu zdražení energií zřejmě zvýší. Na dávky navíc dosáhne širší... číst článek
Hádka i podaná ruka Vojtěcha a adepta Válka u Moravce! Který ministr zkusí zkrotit covid? Hádka i podaná ruka Vojtěcha a adepta Válka u Moravce! Který ministr zkusí zkrotit covid? Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), možný kandidát koalice Spolu na jeho křeslo Vlastimil V... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Václav Snopek
Václav Snopek
zobrazit profil Vlastislav Navrátil
Vlastislav Navrátil
zobrazit profil Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
zobrazit profil Petr Hladík
Petr Hladík
zobrazit profil Lenka Knechtová
Lenka Knechtová
zobrazit profil Jaroslav Borka
Jaroslav Borka