Petr Buchta

Datum narození: 21. 1. 1985
Místo narození: Karviná, Československo
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Petr Buchta, který se v divadle skvěle zhostil rolí Vinnetoua či Horáčka z Macha a Šebestové, se před televizní kamerou proslavil v seriálech Ulice a Drazí sousedé.

Po Janáčkově konzervatoři v Ostravě dostal Petr Buchta angažmá v Těšínském divadle, kde působil čtyři roky. Zde hrál řadu klíčových postav, jako jsou např. role Raskolnikova v inscenaci Zločin a trest, Chlestakova v Revizorovi či Figara ve Figarově svatbě.

Dalším postupem herecké kariéry Petra Buchty jej mohli diváci sledovat na prknech Městského divadla Kladno, kde si zahrál mj. Vennetoua nebo Horáčka z Macha a Šebestové, dále pak na scénách Národního divadla, Strašnického divadla, Divadla Disk či Švandova divadla.

Své první zkušenosti před kamerou Petr Buchta nabral při natáčení dvoudílného televizního dramatu Kobova garáž (2003), natočeného podle stejnojmenného románu Zdeňka Zapletala, a v seriálu TV Nova Ulice, kde si zahrál studenta Vojtěcha Kalicha, jenž byl jednu dobu přítelem Terezy Jordánové v podání Patricie Solaříkové.

V celovečerním filmu si Petr Buchta poprvé zahrál v režii Karla Janáka v jeho komedii 10 pravidel jak sbalit holku (2014). Na televizní obrazovce jako jedna z ústředních postav debutoval v komediálním seriálu Drazí sousedé (2016), na němž se podepsal mj. herec a režisér Milan Šteindler.

 

Další Herci

zobrazit profil Emmy Raver-Lampman
Emmy Raver-Lampman
zobrazit profil Diana Šoltýsová
Diana Šoltýsová
zobrazit profil Hadar Ratzon Rotem
Hadar Ratzon Rotem
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Regina Řandová
Regina Řandová
zobrazit profil Mark Hamill
Mark Hamill
zobrazit profil Brigita Cmuntová
Brigita Cmuntová
zobrazit profil Jan Teplý mladší
Jan Teplý mladší