Vojtěch Záveský

Vojtěch Záveský

Datum narození: 16. 6. 1983
Přezdívka: Vojtaano
Místo narození: Litoměřice
Profese: herec, hudebník, skladatel, textař
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Vojtěch Záveský alias Vojtaano si zahrál ve Vinařích či v Rodinném filmu. Hudbu složil třeba k úspěšnému seriálu Vyšehrad.

Na divadelních prknech Vojtěch Záveský začínal v Městských divadlech pražských. Diváci jej dále mohli vidět v Divadle Palace, v agentuře Familie, v Divadle A. Dvořáka Příbram či v agentuře Harlekýn.

Vojtěch Záveský si zahrál i v Ulici

Před televizní kamerou se Vojtěch Záveský alias Vojtaano objevil v epizodních rolích v seriálech Ulice, Helena, Kriminálka Anděl či Případy 1. oddělení. První výraznější role ztvárnil v sitcomu TV Nova PanMáma (hrál Luďka Hálu) a v komediálním seriálu TV Prima Vinaři. Zde se předvedl jako nemakačenko Jožin Chrudoš. 

VOJTĚCH ZÁVESKÝ - 3. MÍSTO V PITÍ PIVA?

V celovečerním bijáku Vojtěch Záveský debutoval roku 2015. Šlo o menší role ve dvou snímcích, v na Českého lva nominovaném Rodinném filmu s Vandou Hybnerovou a Karlem Rodenem v hlavních rolích a v komedii Andílek na nervy, kde andílka ztvárnila Anna Kadeřávková, která na nervy šla zpočátku všem, zvlášť svému otci v podání Pavla Řezníčka.

Vojtěch Záveský si zahrál také v komediích Teorie tygra (2016) nebo Bajkeři (2017). V první policistu, v druhé kombajnistu.

Na YouTube je Záveský Vojtaanem

Jako hudebník a skladatel se Vojtěch Záveský předvedl songem ke komediální minisérii z fotbalového prostředí Vyšehrad. Na svém kontě má jak hudbu, tak text k písni Budulínek vs Galantní jelen, která zazněla v komedii Musíme se sejít (2016).

Vojtěch Záveský zveřejňuje videa na YouTube, v nichž vystupuje pod přezdívkou Vojtaano.

 

Další Herci

zobrazit profil Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský
zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta
zobrazit profil Maroš Kramár
Maroš Kramár
zobrazit profil Zuzana Fialová
Zuzana Fialová
zobrazit profil Josef Polášek
Josef Polášek
zobrazit profil Hadar Ratzon Rotem
Hadar Ratzon Rotem