Josef Trojan

Datum narození: 8. 1. 2001
Přezdívka: Krysák
Místo narození: Praha
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Herec Josef Trojan se ve filmu poprvé objevil již ve čtyřech letech. Bylo to v pohádce Anděl Páně, kde hlavní roli ztvárnil jeho otec Ivan Trojan.

Talent měl Josef Trojan vskutku po kom podědit. Herci se stali jak jeho dědeček Ladislav, tak otec Ivan i matka Klára Pollertová-Trojanová. Kamarádi mu vymysleli přezdívku Krysák, jelikož se prý dokáže v obličeji natolik uvolnit, že vypadá jako krysa. Alespoň tak to student gymnázia v říjnu 2017 vysvětlil v show Jana Krause.

Na stříbrném plátně se Josef Trojan poprvé objevil jako čtyřletý chlapec v pohádce Jiřího Stracha natočené na motivy knihy Boženy Němcové Anděl Páně (2005), kde hlavní roli anděla Petronela ztvárnil jeho otec Ivan Trojan.

JOSEF TROJAN - CO POVÍDAL V POŘADU BOHDALOVÉ

Ve školáckém věku si Josef Trojan zahrál v psychologickém snímku Smíchov pláče, Brooklyn spí (2012), kde pro změnu jednu z postav ztvárnila jeho matka. Objevil se v hudební komedii Alice Nellis Revival (2013). Hlavní role dostal ve studentských filmech Ráchel a Domov. V celovečerním snímku Děti samotářů, který volně navazuje na již kultovní Samotáře, si zahrál už jako teenager.

Před televizní kamerou se Josef Trojan poprvé představil v deváté epizodě seriálu Svět pod hlavou s názvem Mrtvý muž (2017), ve které jednu z klíčových postav ztvárnil opět Ivan Trojan. Jeho syn v něm zpodobnil vojáka.

Opět s otcem si Josef Trojan zahrál v životopisném dramatu Šarlatán (2020). Za ztvárnění vedlejší role obdržel nominaci na Českého lva.

O JOSEFU TROJANOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Trojan má tři bratry: staršího Františka, mladšího Antonína a  nejmladšího Václava. Jejich strýc je producent a režisér Ondřej Trojan.

 

Články o celebritě

Slova Michala Novotného o homosexuálech pobouřila celebrity: Leitgeb běsní, Krejčík a Rajmont reagovali posměchem! Slova Michala Novotného o homosexuálech pobouřila celebrity: Leitgeb běsní, Krejčík a Rajmont reagovali posměchem! Přestože má pověst baviče, je pravdou, že je Michal Novotný (44) hodně velký svéráz. Před lety uděla... číst článek
Klára Trojanová po 12 letech na mateřské: Vrací se do práce Klára Trojanová po 12 letech na mateřské: Vrací se do práce Počítala na mateřskou s dvěma lety, nakonec se ale Kláře Trojanové (52) pobyt doma protáhl na dvanác... číst článek
18 Hamletů na Zábradlí: Hanzlík na jevišti! Po 30 letech... 18 Hamletů na Zábradlí: Hanzlík na jevišti! Po 30 letech... Dušoval se, že s hraním skončil. Jaromír Hanzlík (75) na pár vzácných minut porušil svůj slib. Zúčas... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Anna Kadeřávková
Anna Kadeřávková
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford
zobrazit profil Anna Šišková
Anna Šišková
zobrazit profil Martin Stránský
Martin Stránský
zobrazit profil Barbora Petrová
Barbora Petrová
zobrazit profil Francesco Colella
Francesco Colella
zobrazit profil Berenika Suchánková
Berenika Suchánková