Dita Pecháčková

Datum narození: 5. 5. 1975
Přezdívka: Dita P.
Profese: novinářka, podnikatelka, kuchařka, moderátorka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Novinářka Dita Pecháčková, bývalá šéfredaktorka časopisů o gastronomii a moderátorka pořadu Deník Dity P., je také autorkou kuchařek.

Po studijním pobyt v Severní Karolíně, kde maturovala, byla Dita Pecháčková přijata na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Studium ale nedokončila. Dala přednost práci produkční speciálních efektů amerických filmů a posléze novinařině v oblasti gastronomie.

DITA PECHÁČKOVÁ – MANŽELA JÍ ZULÍBAL BABIŠ

Do novinářského světa o jídle Dita Pecháčková vstoupila roku 2004. Pracoval v měsíčníku Apetit jako food direktorka a již za půl roku časopis řídila. Setrval v něm pět let. Za jejího působení získal Apepit opakovaně titul Časopis roku. Od roku 2009 vedla měsíčník o jídle Albert v kuchyni.

Se svou kuchařskou vášní se Dita Pecháčková uplatnila i na obrazovce. V České televizi moderovala pořad Deníky Dity P. Inspirovala se u světoznámých mistrů, jakými jsou Jamieho Olivera, Gordona Ramsayho či Nigelly Lawson. Je autorkou kuchařek.

O DITĚ P. ČTĚTE ZDE>>

Matkou Dity Pecháčkové je novinářka Marcela Pecháčková, která proslula svými rozhovory zejména pro Lidové noviny. S manželem Markem Prchalem, jenž jako mediální expert velkou měrou přispěl k vítězství Andreje Babiše a jeho hnutí ANO 2011 v parlamentních volbách 2017, má Dita Pecháčková syna Davida.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Chukwudi Iwuji
Chukwudi Iwuji
zobrazit profil David Černý
David Černý
zobrazit profil Pavel Novotný
Pavel Novotný
zobrazit profil Taťána Makarenko
Taťána Makarenko
zobrazit profil Helena Štáchová
Helena Štáchová
zobrazit profil Vladimír Iljič  Lenin
Vladimír Iljič Lenin
zobrazit profil Mark Cavendish
Mark Cavendish