Související celebrity

Životopis

Politička TOP 09 Markéta Pekarová Adamová poslanecký mandát získala roku 2013 a ve volbách 2017 a 2021 jej obhájila. V listopadu 2019 se stala šéfkou strany.

Po maturitě na gymnáziu ve Svitavách se Markéta Adamová přestěhovala do Prahy, kde začala pracovat v obchodním oddělení T-Mobile Czech Republic a vystudovala bakalářský obor andragogika a personální řízení na Filozofické fakultě UK. Titul Ing. získala na ČVUT, kde absolvovala obor ekonomie a management v průmyslu.

MARKÉTA ADAMOVÁ A DALŠÍ SEXY POSLANKYNĚ

Pekarová Adamová pracovala v cizině

Po čtyřech letech v T-Mobile Markéta Adamová působila v personální a vzdělávací agentuře. Pracovala v Arménii a Maroku, kde se podílela na workcampech v dětských domovech, věnovala se postiženým lidem v Srbsku. V Česku spoluorganizovala tábory a akce pro děti ze sociálně slabých rodin.

Členkou TOP 09 se Markéta Adamová stala hned po jejím vzniku roku 2009. Do komunální politiky vstoupila po volbách 2010, v nichž byla zvolena zastupitelkou Městské části Praha 8. Následně se stala též radní. Do Zastupitelstva Hlavního města Prahy se nedostala. Ve volbách 2014 obhájila post zastupitelky Prahy 8.

Pekarová Adamová šéfkou Sněmovny

V předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, Markéta Adamová získala poslanecký mandát. Ve volbách 2017, v nichž kandidovala již jako Markéta Pekarová Adamová si tehdejší místopředsedkyně TOP 09 křeslo v dolní komoře udržela.

Poté, co po volebním propadu Miroslav Kalousek potvrdil, že již nebude kandidovat na funkci předsedy strany, Markéta Pekarová Adamová připustila, že zvažuje možnost, ucházet se o post šéfky TOP 09. To ale neučinila. Listopadový sjezd 2017 ji potvrdil v postu 1. místopředsedkyně.

V listopadu 2019 se Markéta Pekarová Adamová stala předsedkyní strany TOP 09. Do parlamentních voleb 2021 vkročila coby lídryně v Praze v rámci koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) a poslanecký mandát opět obhájila. V listopadu 2021 byla zvolena předsedkyní dolní komory.

O MARTÉTĚ PEKAROVÉ ADAMOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Na jaře 2016 se Markéta Adamová vdala za Tomáše Pekaru, IT specialistu ze Slovenska.

 

 

Články o celebritě

Volby do Sněmovny 2025: Porazí ANO Fialovu koalici? Nemáme dohodu s SPD ani ODS, tvrdí Babiš Volby do Sněmovny 2025: Porazí ANO Fialovu koalici? Nemáme dohodu s SPD ani ODS, tvrdí Babiš V říjnu 2025 čekají Česko další volby do Poslanecké sněmovny. Na vítězství v nich si bude brousit zu... číst článek
Pavel na summitu v Litvě: Tajné jednání se Zelenským. Co řešili? Pavel na summitu v Litvě: Tajné jednání se Zelenským. Co řešili? Ještě o víkendu byl Petr Pavel v Africe, teď zamířil opačným směrem. Dnes doletěl vládním speciálem,... číst článek
Schůzka Pavla a Zelenského: Detaily setkání popsal Blesku vládní zmocněnec pro Ukrajinu! Schůzka Pavla a Zelenského: Detaily setkání popsal Blesku vládní zmocněnec pro Ukrajinu! Prezident Petr Pavel se dnes ve Vilniusu sešel se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským.... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pavel Kárník
Pavel Kárník
zobrazit profil Josef Janů
Josef Janů
zobrazit profil Josef Bazala
Josef Bazala
zobrazit profil Daniela Kovářová
Daniela Kovářová
zobrazit profil Renáta Zajíčková
Renáta Zajíčková
zobrazit profil Petr Gajdáček
Petr Gajdáček
zobrazit profil Adolf Klepš
Adolf Klepš
zobrazit profil Martin Krsek
Martin Krsek