Jiří Hlavatý

Jiří Hlavatý

Datum narození: 29. 7. 1948
Místo narození: Dvůr Králové nad Labem
Profese: politik za hnutí ANO, podnikatel, miliardář
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik Jiří Hlavatý ve volbách 2017 získal poslanecký mandát, a to v době, kdy byl senátorem za hnutí ANO. Kvůli tomu musel Miloš Zeman vyhlásit na Trutnovsku doplňovací volby do horní komory.

Po absolvování Vysoké škole strojní a textilní v Liberci prošel Jiří Hlavatý téměř všemi profesemi a pozicemi v podniku Juta ve Dvoře Králové nad Labem, až v lednu 1989 vystoupal na post generálního ředitele. Od roku 2007 textilku vlastní. Podle časopisu Forbes se stal 32. nejbohatším Čechem s majetkem okolo 4,7 miliardy korun.

JIŘÍ HLAVATÝ - TEXTILKA NA VÝSLUNÍ

Do politiky, rovnou té vysoké, Jiří Hlavatý vkročil ve volbách 2014, kdy se probojoval do Senátu, a to jako nestraník za hnutí ANO 2011 v obvodu č. 39 – Trutnov. Ve volbách 2017 kandidoval v Královéhradeckém kraji opět za hnutí Andreje Babiše. Díky 4859 preferenčním hlasům z 18. místa poskočil na druhé a získal poslanecký mandát.

Dnem zvolení do Sněmovny dle Ústavy zanikl jeho senátorský mandát. Miloš Zeman tak musel na Trutnovsku vyhlásit doplňovací volby do horní komory. Jiřího Hlavatého tato situace pobouřila, jelikož o tomto ustanovení neměla ani potuchy: „Nepovažuji to za demokratické a vracíme se zpátky do totality. Měl bych si svobodně zvolit, jestli budu v Poslanecké sněmovně nebo zůstanu senátorem.“

O JIŘÍM HLAVATÉM ČTĚTE ZDE>>

V roce 2013 Jiří Hlavatý získal ocenění Podnikatel roku; v říjnu 2015 ho prezident Miloš Zeman vyznamenal Medailí Za zásluhy.

Jiří Hlavatý je ženatý, má syna.

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Holubář
Jiří Holubář
zobrazit profil Jaromír Dědeček
Jaromír Dědeček
zobrazit profil Nina Nováková
Nina Nováková
zobrazit profil Zdeněk Matouš
Zdeněk Matouš
zobrazit profil Karel Březina
Karel Březina
zobrazit profil Milan Chovanec
Milan Chovanec
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek