Hana Pecková

Hana Pecková

Profese: operní pěvkyně, pedagožka

Související celebrity

Životopis

Operní pěvkyně Hana Pecková, uznávaná sopranistka jak v Česku, tak v zahraničí, ztvárnila řadu hlavních postav a byla též zkušenou a vyhledávanou hlasovou pedagožkou.

Kromě konzervatoře a Akademie muzických umění v Praze Hana Pecková zpěv studovala u uznávaných kapacit ve Weimaru a v Barceloně. Působila v Státní opeře Praha, v divadle J. K. Tyla v Plzni, Divadle F. X. Šaldy v Liberci, dále také na jevištích v Českých Budějovicích, v Opavě, Bratislavě a polské Wroclavi.

Sopranistka Hana Pecková často hostovala v zahraničí, např. v Maďarsku, Itálii, Rakousku, Belgii, Španělsku, Švýcarsku, Jugoslávii, Francii, Holandsku a Japonsku. Šlo jak o koncertní turné, tak o představení, a to mj. Kouzelná flétna, Lazebník sevillský či Requiem. Z českých skladatelů hlavní role zpodobnila třeba v Rusalce a v Prodané nevěstě.

Stala se laureátkou Mozartovy Pražské soutěže na Bertramce a mezinárodní operní soutěže Bel-canto Televize BRT v Bruselu. Od roku 1999 do června 2004 působila Hana Pecková jako pedagožka na pražské konzervatoři. Mezi její žáky patřili Petr Sovič, Lenka Dusilová, Katarína Knechtová nebo Monkey Business.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Bohuš Matuš
Bohuš Matuš
zobrazit profil Petr Ryšavý
Petr Ryšavý
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Pavel Bobek
Pavel Bobek
zobrazit profil Petr Kutheil
Petr Kutheil
zobrazit profil Elis Eliška Mrázová
Elis Eliška Mrázová
zobrazit profil Marcela Holanová
Marcela Holanová