Ondřej Sluka

Datum narození: 4. 7. 1980
Místo narození: Praha
Profese: budeník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ondřej Sluka, partner zpěvačky Dashi, prošel skupinami napříč žánrům. Jmenujme Nightwork, Taneční Orchestr Gambit či Kvarteto Ireny Hodkové.

Buben si prý Ondřej Sluka zamiloval už v pěti letech v Národním divadle, kde jej uchvátil tympánista. Od deseti na bicí začal hrát, což do briskních kvalit po základní umělecké škole vypiloval na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

ONDŘEJ SLUKA - MIMČO PO PŮLROČNÍ ZNÁMOSTI

Hrál v Anděly ověnčené a ve Zlatém slavíku bodující skupině Nightwork, kde se bicí Ondřeje Sluky dostaly do hvězdné sestavy: František Soukup - skladba, text, produkce, klávesy; Jakub Prachař - skladba, text, kytara; Vojtěch Dyk - zpěv; Jan Maxián - piano; Jakub Antl - baskytara. Kapela k lítosti svých fanoušků roku 2013 ukončila svou činnost.

Ondřej Sluka hrál jazz, disco i evergreeny

Kromě převážně popu s Nightworky si Ondřej Sluka zahrál od jazz-bluesu až po disco či evergreeny s kapelou Taneční Orchestr Gambit také vážnou hudbu, a to s Kvartetem Ireny Hodkové. Dále se objevil např. ve skupinách Bigband KJJ, Hot Line, Gáby al Dhábba. Začal též vyučovat děti hře na bicí.

O ONDŘEJI SLUKOVI ČTĚTE ZDE>>

Ondřej Sluka má rád kachnu, červené zelí a bramborový knedlík.

S Dashou má Sluka dceru Žofii

Partnerkou bubeníka Ondřeje Sluky se roku 2015 stala úspěšná zpěvačka Dasha, která po pár měsících otěhotněla. V červenci 2016 se páru narodila dcera Žofie. V létě 2018 se pár zasnoubil.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jaroslav Wykrent
Jaroslav Wykrent
zobrazit profil Petr Malásek
Petr Malásek
zobrazit profil Pavol Habera
Pavol Habera
zobrazit profil Josef Vařeka
Josef Vařeka
zobrazit profil Štěpán Škoch
Štěpán Škoch
zobrazit profil Roman Timko
Roman Timko
zobrazit profil Jiří Stivín
Jiří Stivín
zobrazit profil Charlie Watts
Charlie Watts