Kristýna Janáčková

Datum narození: 4. 9. 1981
Místo narození: Vsetín
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Kristýna Janáčková, jedna z hvězd Cest domů, se divákům předvedla též jako sestřička v Ordinaci v růžové zahradě, dělnice v sitcomu Helena či lesba v seriálu Přístav.

Rodiče Kristýny Janáčkové doufali, že půjde v jejich šlépějích, a stane se lékařkou. To se ale spletli. Jejich dcera od dětství toužila být herečkou. Svůj sen si začala plnit již na gymnáziu, které ji nebavilo, a raději čas trávila v dramatickém souboru.

KRISTÝNA JANÁČKOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O SVLÉKÁNÍ

Po gymplu se Kristýna Janáčková přihlásila na obor alternativní a loutkové divadlo na DAMU, ale neuspěla. Krátce nato začala hostovat ve zlínském divadle, kde též chodila na semináře. Ale ani to nebylo ono, tak se přestěhovala do Prahy.

Zpočátku bydlela u svého staršího bratra a pracovala ve vinárně. Našlo o ledajaký podnik, ale o Bokovku, kterou spoluvlastnil režisér Jan Hřebejk. První ji ale neobsadil on, ale Dušan Klein a jeho kolegové, od nichž dostala roli barmanky v mysteriózní krimi sérii Strážce duší (2003).

Pak si Kristýna Janáčková zahrála mj. princeznu Annu v Království potoků, studentku archeologie Kláru v Ďáblově lesti Jiřího Stracha, služku v Princezně Ano Hynka Bočana, sestřičku Kláru Tichou v Ordinaci v růžové zahradě 2, dělnici v sitcomu Helena či lesbu Danu v Přístavu.

Na stříbrném plátně se Kristýna Janáčková poprvé objevila v historickém dramatu režiséra a scénáristy Tomáše Mašína Tři sezóny v pekle (2009) s Kryštofem Hádkem v hlavní roli.

Půvabnou tvář Kristýny Janáčkové mohli diváci zaregistrovat také v reklamních spotech (např. Mlčení bolí) a na pražských i oblastních divadelních scénách.

O KRISTÝNĚ JANÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Kristýna Janáčková nedlouho poté, co se stala jednou z hvězd Cest domů, v únoru 2014 porodila svému partnerovi Michalu Škrabákovi syna Luise Frederika Janáčka. V dubnu 2021 přivedla na svět syna Elliota Olivera.

Herečka Kristýna Janáčková je švagrovou slavnější kolegyně Anny Geislerové, která má s jejím bratrem Zdeňkem Janáčkem dceru Stellu Ginger a syna Bruna Fidelia



 

Články o celebritě

Geislerovic klan na křtu knihy: Jsme prostě Hujerovi! Geislerovic klan na křtu knihy: Jsme prostě Hujerovi! Pomalu se ani nevešli na fotku! Herečka Kristýna Janáčková (42) křtila svou knižní novinku a přišla ... číst článek
Odešla naprostá bohyně! České celebrity vzdávají hold Tině Turnerové (†83) Odešla naprostá bohyně! České celebrity vzdávají hold Tině Turnerové (†83) Celý svět oplakává smrt rockové dámy Tiny Turnerové  (†83). Na legendární zpěvačku, která třikrát za... číst článek
První máj českých celebrit: Polibky Borhyové, Bílé i Žilkové! První máj českých celebrit: Polibky Borhyové, Bílé i Žilkové! Přestože v kalendáři je u prvního květnového dne stroze napsáno Svátek práce, pro většinu Čechů je 1... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Milan Bahúl
Milan Bahúl
zobrazit profil Matěj Havelka
Matěj Havelka
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil Šárka Ullrichová
Šárka Ullrichová
zobrazit profil Pavel Neškudla
Pavel Neškudla
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Judit Bárdos
Judit Bárdos