Teresa Branna

Datum narození: 24. 5. 1980
Místo narození: Karviná
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Teresa Branna na sebe upozornila rolí v Soukromých pastech. Své půvaby a talent předvedla v pohádce O království z nudlí a štěstí bez konce či v Ordinaci, kde si zahrála s dvojčetem Agnieszkou.

Na svět Teresa Branna přišla jako druhá z dvojčat patřících k polské národnostní menšině. V roce 2004 absolvovala obor činoherní herectví na Divadelní akademii ve Varšavě. Během studia natočila celovečerní film Mistr a hrála v několika polských televizních seriálech.

TERESA BRANNA – ŽENA, KTERÁ ZAHÝBALA ORDINACÍ

Roku 2004 se Teresa Branna stala členkou činoherního souboru Jihočeského divadla. Ztvárnila mj. Ofélii (Hamlet), Olgu (Prorok Ilja), Markýzu de Merteuil (Nebezpečné vztahy), Abigail (Čarodějky ze Salemu), Jeannii (Tlustý prase), Nonnu (Slepice), Célie (Jak se vám líbí) či Molly Riversovou (Žena jako druh).

Výrazně na sebe Teresa Branna upozornila rolemi Alenky, dcery páru v podání Zdeny Studenkové a Vladimíra Kratiny v epizodě Smím prosit o lásku? (2008) ze série Soukromé pasti, princezny Beatrice v pohádce O království z nudlí a štěstí bez konce (2009) a Darii v seriálu Cirkus Bukowsky (2013).

Proslavila ji zejména postava Jany Ráčkové v Ordinaci v růžové zahradě 2, kde si zahrála společně se svým dvojčetem Agnieszkou, s níž jsou, pokud chtějí, k nerozeznání. Epizodní role Teresa Branna ztvárnila v seriálech Policie Modrava, Atentát či Temný Kraj.

 

Další Herci

zobrazit profil Naďa Konvalinková
Naďa Konvalinková
zobrazit profil Jaroslava Brousková
Jaroslava Brousková
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Khan Bonfils
Khan Bonfils
zobrazit profil Maxime Bouttier
Maxime Bouttier
zobrazit profil Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková
zobrazit profil Heath  Ledger
Heath Ledger
zobrazit profil František Řehák
František Řehák