Kamila Janovičová

Datum narození: 26. 9. 1992
Místo narození: Ostrava
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Kamila Janovičová svou první hlavní roli ztvárnila po boku Tomáše Kluse, a to v nejsledovanější nové pohádce Vánoc 2011 Tajemství staré bambitky.

Po gymnáziu v rodné Ostravě Kamila Janovičová studovala obor herectví na Janáčkově konzervatoři. S divadlem začala v Komorní scéně Aréna, kde hostovala. Dále ji diváci mohli vidět mj. v Divadle Disk, ve Slezském divadle Opava, na prknech Jihočeského divadla, kde i získala stálé angažmá, či na Letních shakespearovských slavnostech.

Janovičová si zahrála v Ulici i ve Vyprávěj

Prvně se Kamila Janovičová na televizní obrazovce objevila jako Veronika v seriálu 4Teens (2011). Širokou veřejnost upoutala v roli nebojácné loupežnické dcery Aničky v nejsledovanější božíhodové pohádce Vánoc 2011 Tajemství staré bambitky, kde zazářila po boku prince v podání Tomáše Kluse.

Půvabná zrzka Kamila Janovičová se objevila v seriálech, jako jsou Ulice, Všechny moje lásky, VyprávějHelena či Čechovi. Na filmovém plátně debutovala v komedii Modelky s.r.o., kde si zahrála asistentku módní ikony v podání Reginy Rázlové, která svádí letitou válku se svou někdejší kamarádkou, posléze rivalkou, již ztvárnila Evelyna Steimarová.

Hlavní roli Janovičová dostala v dramatu

Hlavní roli Kamila Janovičová po několika studentských krátkých filmech dostala v historickém dramatu Pláč svatého Šebestiána, snímku zasazeném do Evropy 14. století, respektive do doby dosud největší morové epidemie. Na place se při natáčení potkala s Ondřejem Malým, Matoušem Rumlem či Filipem Kaňkovským.

Mezi záliby Kamily Janovičové patří především četba, a to i poezie.

 

Články o celebritě

4 vánoční nestydové! Hvězdy štědrovečerních pohádek šly donaha 4 vánoční nestydové! Hvězdy štědrovečerních pohádek šly donaha Na Štědrý večer či na 1. svátek vánoční je uvidíme v nových pohádkách, za sebou už mají ale pořádně ... číst článek
Malá hvězda pohádky Tajemství staré bambitky 2: Mířím do Hollywoodu! Malá hvězda pohádky Tajemství staré bambitky 2: Mířím do Hollywoodu! Každý rok o Vánocích se na ně těšíme a pak jsme většinou rozčarovaní. Řeč není o dárcích pod stromeč... číst článek
VÁNOČNÍ POHÁDKOVÁ NEJ... Tomáš Holý v sukni! VÁNOČNÍ POHÁDKOVÁ NEJ... Tomáš Holý v sukni! Každý rok o Vánocích se na ně těšíme a pak jsme většinou rozčarovaní. Řeč není o dárcích pod stromeč... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Jana Pidrmanová
Jana Pidrmanová
zobrazit profil Barbora Munzarová
Barbora Munzarová
zobrazit profil Valentina Bellè
Valentina Bellè
zobrazit profil Antonio Šoposki
Antonio Šoposki