Andrea Buršová

Andrea Buršová

Datum narození: 17. 4. 1982
Místo narození: Brandýs nad Labem
Profese: herečka, zpěvačka, textařka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka a zpěvačka Andrea Buršová sklidila úspěch ve Vídni se svými recitálovými večery. Na televizní obrazovce se široké veřejnosti představila rolí Terezy v seriálu Život a doba soudce A. K.

Po Masarykově gymnáziu v Příboře Andrea Buršová studovala Hereckou školu ve Zlíně a brněnskou JAMU. Poté získala angažmá v Divadle Husa na provázku, kde působila v letech 2006 až 2014. V té době začala spolupracovat s vídeňským divadlem Theater Brett, kde uspěla se svými recitálovými večery Recital unterwegs.

ANDREA BURŠOVÁ V KAFKOVĚ PROMĚNĚ

Společně s hudebním skladatelem Zdeňkem Králem a smyčcovým kvartetem Indigo Quartet vydala album Nůž na ticho (2012). Jako výtečná zpěvačka se přestavila v sólovém večeru Vlnobití Andrey Buršové, v němž se snoubí její autorské písně s divadelním dialogem, a to ve Švandově divadle, jehož členkou se stala roku 2014.

Na filmovém plátně se Andrea Buršová objevila v hvězdně obsazeném (Jaromír Hanzlík, Marta Vančurová, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava, Martin Huba, Igor Bareš, Jaroslav Plesl, Martin Trnavský či Jiří Lábus) komediálním příběhu Roberta Sedláčka Muži v říji (2009), odehrávajícím se ve vesnici, v níž končí silnice.

Talentovaná Andrea Buršová, která se věnuje především divadlu a zpěvu, si zahrála v oblíbených Četnických humoreskách. Televizní diváky na sebe upozornila jednou z výrazných postav první série seriálu Život a doba soudce A. K., tedy rolí Terezy, asistentky soudce Adama Klose v podání Davida Švehlíka.

 

Další Herci

zobrazit profil Andrej Hryc
Andrej Hryc
zobrazit profil Petr Buchta
Petr Buchta
zobrazit profil Petr Nárožný
Petr Nárožný
zobrazit profil Ulrike Kotajná
Ulrike Kotajná
zobrazit profil Richard Genzer
Richard Genzer
zobrazit profil Gloria Stuart
Gloria Stuart
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková